Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sebastian Vettel arvostelee F1-pomo Domenicalin sanavalintoja – italialainen puhui halventavasti naiskuljettajien ajomahdollisuuksista

Upean F1-uransa tähän kauteen päättävä Sebastian Vettel syytti sarjan toimitusjohtajaa Stefano Domenicalia ajattelemattomista sanoista, joita italialaispomo päästeli suustaan puhuessaan naisten F1-mahdollisuuksista aiemmin tällä viikolla.

Domenicalin sanojen mukaan "F1-sarjassa ei nähdä naiskuljettajaa seuraavan viiden vuoden aikana, ellei jokin meteoriitin kaltainen kappale osu maahan".

Ferrari-ajoiltaan Domenicalin tunteva Vettel kuvaili italialaisen sanavalintoja "onnettomiksi". Domenicali yritti korjailla lausuntoaan kertomalla F1:n tasa-arvotavoitteista, mutta julkisuushaitta oli jo ilmeinen.

– En ole lukenut kaikkea tarkalleen, mutta nuo sanat olivat onnettomia. Luultavasti kaikki tytöt ja naiset ovat kohdanneet tällaisia kommenteja, kun he jakavat unelmiaan aamiaishetkillä, Vettel sanoi Span kisaviikonlopun alla.

– Luulen, että tällainen stereotyyppinen ajattelu on jo katoamassa, mutta sen täytyy kadota kokonaan. Minä en näe syytä, miksi nainen ei voisi olla F1-kisan lähtöruudukossa. Uskon, että naiset voivat kohdata ne haasteet, jotka me kuljettajat kohtaamme, Aston Martin -kuski jatkoi.

Formula ykkösten kilpailuissa on nähty historian saatossa kaksi naiskuljettajaa, molemmat Italiasta. Maria Teresa de Filippis ajoi viidessä kilpailussa 1950-luvulla, ja Lella Lombardi osallistui 12 kisaan 1970-luvun puolivälissä.

Naisten W Series -kilpasarjaa ajetaan tällä kaudella F1-kisaviikonloppujen yhteydessä.