Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tieto siirrosta Utahiin tuli Lauri Markkaselle kesken Playstation-pelin

Lauri Markkanen sai torstai-iltana tiedon siirrostaan NBA-koripalloliigan Utah Jazziin kesken Playstation-pelin, jota Markkanen pelasi yhdessä Suomen EM-joukkueen Ilari Seppälän ja Sasu Salinin kanssa. Markkanen huomasi Twitteristä, että Donovan Mitchell on siirtymässä Cleveland Cavaliersiin, jossa Markkanen pelasi viime kauden.

– Olimme eri huoneissa. Mikin kautta sanoin, että oho, saatiin Donovan Siinä vaiheessa ei luettu nimiä mitä siinä on. Sitten mun puhelin soi. Kyllä sen arvasi. Aika tunteellinen hetki. Ei ollut mitään hajua. Kyllä sitä joutui vähän prosessoimaan, Markkanen kertoi Prahassa Suomen voitettua Puolan.

Markkasen puhelimeen soitti Clevelandin koripallojohtaja Koby Altman.

– (Elias) Valtonen taisi mun puolesta pelata pelin loppuun. Kyllä se oli vaikea paikka. Tykkäsin olla Clevelandissa, Markkanen sanoi.

Millainen puhelu Altmanin kanssa oli?

– Se on osa bisnestä, se on vaikea puhelu. En viitsi yksityiskohtia siitä sanoa, mutta keskusteltiin asiasta. En siinä itse pystynyt paljoa sanomaan. Se oli aika shokki. Itse en varmaan monta sanaa sanonut, Markkanen kertoi.

Markkanen sanoi, että rauhoittuminen puhelun jälkeen vei aikaa.

– Sitten alkaa miettiä, miten saadaan meidän kamat Clevelandista. Uudet ihmiset, uusi kaupunki, mutta odotan innolla. Se on hyvä mahdollisuus mulle taas.

Pelaajakaupan yllättävyyttä kuvasi myös se, että Clevelandin päävalmentaja J.B. Bickerstaff kävi elokuussa Suomessa tervehtimässä Markkasta.

– Varmaan se tuli hänellekin puskista.

"Ymmärrän bisneksen"

Markkanen korosti, että hän viihtyi erinomaisesti Clevelandissa ja ettei siirto jättänyt mitään hampaankoloon.

– Minulla ei ole mitään huonoja fiiliksiä. Ymmärrän bisneksen. Tullaan varmaan olemaan yhteyksissä. No hard feelings, Markkanen sanoi.

Vuosi sitten Markkanen myytiin Chicagosta Clevelandiin, mutta tuo siirto tapahtui hänen omasta halustaan. Utahissa Markkanen joutuu joukkueeseen, joka on myynyt viime kauden tähtensä ja aloittaa jälleenrakennusprojektin.

– En muuttaisi mitään, koska henkisesti kasvoin siellä (Chicagossa) paljon, mutta viimeiset puolitoista vuotta siellä olivat aika vaikeat. Kiitin Clevelandia, he saivat minut taas tykkäämään koriksesta tosi paljon ja saivat fiiliksen ylös.

Markkanen kertoi, että siirto Utahiin pyörii hänen mielessään, mutta ei häiritse peleihin keskittymistä.

– Kyllä sitä varmaan prosessoi vieläkin vähän. Se tässä koripallossa on kaunis asia, että kun astuu kentälle, ei ajattele mitään. Kyllä se ennen peliä oli mielessä ja puhelin soi koko ajan. Yritetään selvittää, mihin me muutetaan ja mihin päiväkotiin lapset menee. Se tulee kuitenkin nopeasti heti kun Eurobasket loppuu. Sitä käsittelee koko ajan, mutta kun menee kentälle, se ei ole hidaste.

Markkanen kertoi harjoitelleensa fokuksen siirtämistä arkiasioista peliin.

– Olen tehnyt henkisen valmentajan kanssa hommia, että saan aikaan sellaisen switchin (vaihdon) aivoissa että pystyy kääntämään pelifokuksen salamannopeasti. Kun peli alkaa, ei siinä käy mikään muu mielessä kuin voittaminen.