Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vimpelin Vedolla on ensi lauantaina hyvä mahdollisuus voittaa Superpesiksen kultaa – Manse PP ei onnistunut tasoittamaan

Vimpelin Veto kukisti sunnuntaina tamperelaisen Manse PP:n 2–0 (3–0, 4–2) miesten Superpesiksen toisessa loppuottelussa, ja näin mestaruus on katkolla sille ensi lauantaina Vimpelin Saarikentällä.

Manse PP:llä oli ottelussa vain yksi hyvä vaihe, kun se toisen jakson avausvuoroparin tasoittavalla nousi 2–2-tilanteeseen Henri Puputin lyönnillä sekä Vedon harhaheitolla.

Vedon pelinjohtaja Tomi Niskanen otti heti aikalisän.

– En sanonut siinä juuri mitään erityistä. Tavoite oli vain katkaista Mansen hurmos ja onnistuimme siinä, Niskanen sanoi.

Veto hallitsi molempia jaksoja selvästi ja se voitti kolmostilanteet 14–6. Avausjakson lukemat olivat murskaavat 9–2.

– Vimpeli paransi selvästi meitä enemmän eilisestä (lauantai). Emme saaneet peliin raikasta oloa, peli meni väkinäiseksi, myönsi Mansen pelinjohtaja Juhani Lehtimäki.

"Pitää nauttia"

Veto vaikutti alussa valmiimmalta pelaamaan huipputasolla. Etenkin ulkopelissä se oli selvästi parempi, ja myös sisäpelissä lyönnit olivat laadukkaampia. Ensimmäisen juoksun Veto sai Juuso Myllyniemen harhaheiton seurauksena, toisen löi elämänsä ensimmäisiä finaaleja pelaava Jukka-Pekka Vainionpää. Kolmannen toi Vainionpää Juho Heikkalan lyödessä.

– Tällä kaudella olen muutamassa ottelussa sekä lyönyt että tuonut juoksun, Vainionpää sanoi.

Lyöjäjokeri Vainionpää nautti lähes kolmetuhantisen yleisön keskellä. Katsojista hyvinkin parisataa oli Vimpelistä.

– Näistä peleistä pitää nauttia, ja tällä voitolla saimme hyvät lähtökohdat ensi lauantaille. Oli ilo katsella kentän laidalta ulkopeliämme, oli kauden paras esitys, Vainionpää iloitsi.

Manse joutui takaa-ajajaksi heti toisen jakson alussa, kun Mikko Vihriälä löi jakson ensimmäisellä lyönnillä uransa ensimmäisen kunnarin kolmospuolelta. Perään Jere Saukko puhkaisi kakkospuolelta Mansen ulkokentän, ja Vihriälä toi 0–2-juoksun.

– Pystymme parantamaan sisäpeliä tästäkin vielä, Niskanen lupasi.