Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ruotsin liigaan vyöryi KHL-pelaajia: "Paras ja tasaisin SHL moneen vuoteen"

Venäjän hyökkäys Ukrainaan vaikutti melkoisesti kansainväliseen jääkiekkoon, kun venäläisliiga KHL:stä poistui sekä joukkueita että valtava määrä pelaajia. Lauantaina alkava Ruotsin pääsarja SHL on saanut varsin vaikuttavan määrän kovia kiekkoilijoita, jotka jättivät ruplaliigan taakseen.

– Tämä on paras ja tasaisin SHL moneen vuoteen, hehkuttaa HV71:n GM Kent Norberg.

Ruotsalaispelaajien määrä KHL:ssä on pudonnut viimekautisesta 39:stä kuuteen, seitsemäntenä Kazakstanin maajoukkuemies Viktor Svedberg. Ulkomaalaispelaajien kiintiötään nostanut ja kovapalkkainen Sveitsin liiga on vienyt tietysti ison määrän ruotsalaisia, mutta SHL on sekin saanut osansa paluumuuttajista.

– Muutos on ollut suuri, se on sanottava, Norberg toteaa.

– Viime vuonna KHL:ssä taisi olla noin 130 ulkomaalaispelaajaa, ja usea suomalainen ja ruotsalainen pelaaja on jättänyt menemästä takaisin sinne. Ja totta kai he ovat markkinoilla.

Linköpingin GM Niklas Persson signeerasi Ruotsin olympiajoukkueen pakit Linus Hultströmin ja Oscar Fantenbergin. Olisivatko he tai muut huippunimet tulleet Ruotsiin, jos Venäjä ei olisi aloittanut sotaa Ukrainassa?

– On selvää, että SHL:ään tulleista pelaajista osa olisi ehdottomasti pelannut KHL:ssä. Meille on tietysti tosi hauskaa, että he tulevat kotiin. Siitä voi olla todella tyytyväinen, että he valitsivat meidän liigamme, kun ottaa huomioon millainen kilpailu (pelaajista) on, etenkin Sveitsiltä. Sveitsin liiga on houkutteleva sellaisille, jotka eivät pelaa Pohjois-Amerikassa, Persson pohtii.

– Palkkojen suhteen emme todellakaan pärjää Sveitsille.