Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ranskan liigassa todella nopea ulosajo – entinen Barcelona-pelaaja ulos yhdeksässä sekunnissa

Ranskan jalkapalloliigan Nice joutui sunnuntain ottelussaan Angersia vastaan vajaamiehitykselle jo ennen kuin oli koskenut kertaakaan palloon. Nicen toppari Jean-Clair Todibo sai punaisen kortin, kun ottelu oli vanhentunut vaivaiset yhdeksän sekuntia.

Angers sai heti avauspotkusta hyökkäyksen, ja viidessä sekunnissa Todibo oli kaatanut rangaistusalueelle murtautuvan Angers-hyökkääjä Abdallah Siman. Erotuomarilta kesti neljä sekuntia kaivaa punainen kortti taskustaan, ja aikoinaan espanjalaisjätti Barcelonassa pelanneen Todibon sunnuntain iltapuhde oli siinä. Vierasjoukkue Angersiltakin ajettiin ottelussa pelaaja kentältä, mutta se voitti pelin 1–0.

Tilastopalvelu Opta on tilastoinut Ranskan pääsarjaa kaudesta 2006–07 lähtien, ja sen mukaan kyseessä on sarjan nopein ulosajo tuosta ajankohdasta alkaen. Entinen ennätys oli 39 sekuntia.

Ulosajon "nopeusennätyksestä" maailmanlaajuisesti ei ole tietoa, mutta pelaajia on toki ajettu ulos tappelemisen takia heidän tullessaan kentälle vaihtopelaajina. Avausvihellyksen jälkeisen nopeimman punaisen kortin tiedetään saaneen pelaajan Englannin harrastesarjatasolla vuonna 2000, kun hänet passitettiin kentältä kiroilun takia kahdessa sekunnissa.