Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ennätyspieni yleisö todisti HIFK:n oljenkorren ohenemista Ilveksen rökityksellä

Ilves varmisti sarjapaikkansa ensi kauden miesten jalkapalloliigaan, kun se rökitti HIFK:n 5–1. Ilves sinetöi sijoittumisensa hännänhuippujen, FC Lahden ja helsinkiläisten, edelle. Se kilpailee vielä pääsystä Euroopan kentillekin.

– Tärkeä voitto europelipaikan kannalta. Koko peli oli meillä hyvin hallinnassa, Ilveksen pelaaja Tuomas Ollila iloitsi.

HIFK:n pelastaisi suoralta putoamiselta vain se, että se voittaa ja FC Lahti häviää kaksi seuraavaa peliään. Lisäksi HIFK:n olisi päihitettävä lahtelaiset päätöskierroksella ja kiilattava edelle maalierolla.

– Katastrofi, avoimet ovet puolustuksessa. Me emme yksinkertaisesti pysyneet mukana – ei vaan riittänyt, HIFK:n valmentaja Mixu Paatelainen kiteytti.

Kamppailun kärkeen puhutti tyhjänä ammottanut HIFK:n fanikatsomo. Päädyssä oli ensimmäiset 20 minuuttia alle 50 katsojaa, mutta myös iso lakana tekstinään "Hävetkää!".

– Ymmärrän täysin fanien tunteita, Paatelainen sanoi.

HIFK:n kannattajat siirtyivät käytäviltä katsomoon 0–1-tilanteessa toteamaan, että pian Ilves tehtaili kaksi lisäosumaa.

Ennen taukoa kotijoukkueen tähtipelaaja Roman Eremenko laukoi näppärästi etunurkasta 1–3-kavennuksen, mutta pelin balanssiin sillä ei ollut vaikutusta.

HIFK esiintyy enää kerran viheriöllään, kun vastassa on IFK Mariehamn, mutta silloin fanikatsomo pysyy suljettuna. Syynä on rankaisutoimi järjestyshäiriöistä.

Keskiviikon hurlumhei-ottelua seurasi 897 silmäparia, mikä on HIFK:n kauden pienin yleisömäärä.

– Tässä jamassa ollaan, ei mahda mitään. Tilanne on ollut oikeastaan sama läpi kauden, Paatelainen myönsi.