Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viiden sekunnin aikasakko pudotti Ott Tänakin Uuden-Seelannin rallin kärjestä – Rovanperä neljäntenä

Uuden-Seelannin MM-rallin tuomaristo on määrännyt Viron Ott Tänakille viiden sekunnin aikasakon. Tänakia rangaistiin auton voimayksikön sääntöjen vastaisesta toiminnasta rallin ensimmäisellä erikoiskokeella.

Tänakin auton hybridimoottori antoi kilometrin matkalla liikaa tehoa. Tänak voitti erikoiskokeen 0,9 sekunnin turvin.

Aikarangaistus pudottaa Tänakin rallin kärjestä toiselle tilalle ennen kahta jäljellä olevaa kilpailupäivää.

Kilpailun johtoon nousi Britannian Elfyn Evans. Tänak on seitsemän ajetun erikoiskokeen jälkeen toisena 4,8 sekunnin päässä. Sebastien Ogier jatkaa kilpailua kolmantena ennen MM-sarjaa johtavaa Kalle Rovanperää.

Rovanperän ero kärkeen on 7,2 sekuntia.

Tuomaristo käsitteli ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen auton moottoreista kerätyn datan perjantai-iltana paikallista aikaa. Tuomaristo kuuli tapauksesta Hyundai-tallin johtajia Julien Moncet'a ja Pablo Marcosia. Paikalla oli myös Kansainvälisen autoliiton tekninen delegaatti Jerome Toquet.

Marcos hyväksyi Hyundai-tallin puolesta tuomariston esittämät mittaustulokset ja tunnusti tallin virheen. Marcos esitti tapauksen johdosta pahoittelut ja totesi erheen "inhimilliseksi virheeksi".

– Tuomaristo katsoo, että sääntöjä on rikottu, mutta saavutettu etu on mitätön. Tuomaristo päätyi kuitenkin rangaistukseen, sillä kuljettaja on kaikissa tilanteissa vastuussa siitä, että auto on sääntöjen mukainen, tuomaristo perusteli päätöstä tiedotteessaan.