Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Zagidulin piti maalinsa puhtaana yli 202 minuuttia, Joly ratkaisi lisäpisteen HPK:lle

Rauman Lukon maalivahdin Artjom Zagidulinin maali pysyi koskemattomana 202 minuuttia ja 38 sekuntia ennen kuin HPK:n Aleksi Mustonen onnistui murtamaan taian perjantaina ajassa 41.31.

Edellisen kerran "Zagi" oli yllätetty 27. syyskuuta Lukko–JYP-pelin avauserän lopulla. Sen jälkeen Lukko-vahti nollasi niin KooKoon kuin SaiPankin vieraspeleissä.

– Hän on rauhallinen maalivahti, joka käyttää kokoaan hyväksi. Yritetään pienillä stepeillä tehdä hänestä vieläkin parempi, maalivahtivalmentaja Mikael Vuorio luonnehti Zagidulinia.

Toki hyvä maalivahti tarvitsee eteen hyvän ja sitoutuneen puolustuksen ja puolustus taas taakseen hyvän maalivahdin.

Raumalaiskatsojien iloksi Lukko pääsi varsin nopeasti tasoittamaan ottelun 1–1:een toisen polven liigakiekkoilija Antti Saarelan rystynostolla. Sen enempiä osumia ei varsinaisella peliajalla nähtykään, vaikka liki oli monta kertaa. Myös jatkoaika oli maaliton.

Lopulta illan sankariksi voittomaalikisassa nousi HPK:n kultakypärä Michael Joly ainoana onnistujana. Näin Raumalla kirjattiin HPK:lle loppunumerot 1–2 (vl).