Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Huuhkajat väisti pahimmat karsintavastustajat – Ukrainalla karmivaa epäonnea

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue kohtaa vuoden 2024 EM-kisojen karsintojen H-lohkossa Tanskan, Slovenian, Kazakstanin, Pohjois-Irlannin ja San Marinon. Karsintaottelut käydään maalis–marraskuussa 2023.

Kymmenestä lohkosta kaksi parasta joukkuetta saa paikan kesän 2024 lopputurnaukseen, joka pelataan Saksassa. Kolme viimeistä kisalippua jaetaan jatkokarsinnasta maaliskuussa 2024.

Suomi oli Kansojen liiga -menestyksensä ansiosta ensi kertaa arvonnan kakkoskorissa, josta löytyivät myös esimerkiksi suurmaat Ranska ja Englanti. Saman korin maat eivät voi tulla vastaan, ja kun kestomenestyjät kuten Hollanti, Espanja, Italia, Portugali sekä Belgia arvottiin eri lohkoon kuin Suomi, on Huuhkajilla hyvä mahdollisuus edetä 24 maan lopputurnaukseen toista kertaa peräkkäin.

Päävalmentaja Markku Kanerva sanoi Palloliiton tiedotteessa, että Suomi lähtee voittamaan lohkoa, vaikka Tanska on ennakolta vahvin.

– Tanska on varmasti tuossa lohkossa ennakkosuosikki. Neljä muuta ovat haastajia. Uskon, että lohkosta tulee tasainen.

Karsinnoissa nähdään edellisen loppuottelun uusinta, sillä hallitseva mestari Italia arvottiin Englannin kanssa C-lohkoon. Kolmoskorin kärkimaa Ukraina lienee arvontatilaisuuden suurin häviäjä, sillä maan lappu nostettiin juuri C-lohkon kohdalla.

Kesän 2021 kisat ovat olleet tähän asti ainoa kerta, kun miesten maajoukkue on pelannut EM-lopputurnauksessa. Silloin Suomi voitti Tanskan, mutta jäi lohkovaiheeseen.