Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomi hakee muiden Pohjoismaiden kanssa naisten EM-jalkapalloa

Suomi hakee Ruotsin, Norjan ja Tanskan kanssa jalkapallon naisten EM-lopputurnauksen järjestämistä. Palloliitto kertoi, että yhteishakemus vuoden 2025 kisoista jätetään tänään keskiviikkona Euroopan jalkapalloliitolle Uefalle.

Neljän Pohjoismaan sekä Islannin ja Färsaarten tukeman haun tavoitteena on järjestää katsojaluvuiltaan kaikkien aikojen suurin jalkapallon naisten EM-lopputurnaus.

Palloliiton mukaan viime kesänä Englannissa järjestetty naisten EM-turnaus tavoitti lähes 400 miljoonaa ihmistä ympäri maailman. Pohjoismaiden tavoitteena on lyödä yleisöennätys kotikatsomoissa ja stadioneilla.

– Jalkapallolla on voimakas mahdollisuus edistää muutosta. Pohjoismaiden yhteinen haku tarjoaa naisten EM-kisoille mahdollisuuden edetä seuraavalle tasolle kasvattamalla kannattajakulttuuria ja järjestämällä historian suurimmat naisten EM-kisat, sanoi puheenjohtaja Ari Lahti Palloliiton tiedotteessa.

Loppuottelu pelattaisiin Ruotsissa

Suomessa EM-lopputurnauspelejä nähtäisiin Helsingissä ja Tampereella. Ruotsissa järjestäjäkaupungit olisivat Göteborg ja Tukholma, Tanskassa Kööpenhamina ja Odense sekä Norjassa Oslo ja Trondheim. Loppuottelu pelattaisiin Friends-areenalla Tukholman kupeessa Solnassa.

Palloliitto kertoi pohjoismaisesta yhteishankkeesta jo vuosi sitten, mutta nyt asia on edennyt virallisen hakemuksen jättämiseen.

Myös Puola, Ranska ja Sveitsi ovat ilmoittaneet tavoittelevansa hauillaan EM-turnauksen järjestämistä. Uefan on määrä päättää EM-lopputurnauksen järjestäjästä tai järjestäjistä ensi vuonna 25. tammikuuta.

Naisten EM-lopputurnaus on järjestetty Suomessa vuonna 2009.