Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Raumalla sattui ja tapahtui – peli keskeytyi päätöserässä kahteen otteeseen

Rauman Lukko ja Helsingin IFK ovat ennenkin pelanneet värikkäitä pelejä, ja sellainen nähtiin lauantainakin Raumalla. Luko voitti lopulta 2–0 ja nousi Liigan kärkeen.

Maaleilla ei niinkään mässäilty, mutta muuten tapahtumia piisasi.

Toisessa erässä alkoi tapahtua. Ensin HIFK:n Otto Karvinen ajoi Lukon Otto Sompin tikkauskuntoon ja lähti pukukoppiin 5+20 minuutin rangaistus niskassaan. Seurannut ylivoima oli Lukolta luokaton ja vastustajan Teemu Tallberg oli lähempänä osumaa.

Ylivoimaosuma saatiin kuitenkin kirjattua, kun Harri Kainulaisen laukaus meni HIFK-vahti Roope Taposen hanskan kautta perille.

Erässä nähtiin myös parit nahinat ja Salomonin tuomiot.

Päätöserässä Tallberg sai ohjattua Otto Salinin siniviivasuupaisun Lukon maaliin, mutta tuomaristo tarkisteli tilannetta pitkään videolta ja lopulta hylkäsi osuman korkealla mailalla tehdyksi. Päätös sai valmentaja Ville Peltosen keskustelemaan pitkään tuomarien kanssa, mutta kun päätös ei muuttunut, löi Peltonen vaihtoaition oven voimalla kiinni.

HIFK haki vimmatusti tasoitusta ja lopussa vielä ilman maalivahtiakin. Lukko kesti ja helpottavan 2–0-osuman teki 21 sekuntia ennen loppusummeria Anrei Hakulinen. Jo viidennen nollapelinsä pelannut venäläisvahti Artjom Zagidulin merkkautti maaliin kakkossyötön.

Ratkaisuosuman jälkeen HIFK-pakki Otso Rantakari pamautti kovan iskun pleksiin, joka hajosi. Temppu meni tuomaristolta ohi silmien.

Ja taas odoteltiin tovi, kunnes tilalle saatiin ehjä pleksi. Vielä viimeiset sekunnit pois kellosta ja Raumalla päästiin juhlimaan kolmea sarjapistettä.