Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Anfieldilla heiteltiin kolikkoja kohti City-valmentajaa – Liverpool lupaa elinikäistä porttikieltoa

Jalkapallon Englannin Valioliigan sunnuntain huippuottelun Liverpool–Manchester City jälkimainingeissa ilmeni, että Liverpoolin stadionin Anfieldin katsomosta lensi kolikoita kohti City-valmentajaa Pep Guardiolaa. Liverpool varoitti heittäjiä elinikäisellä porttikiellolla ikoniselle stadionille.

City hävisi kiihkeän kohtaamisen Mohamed Salahin iskettyä Liverpoolille tärkeän 1–0-voiton. Guardiola paljasti pelin jälkeen olleensa kolikkojen kohteena, kun Cityltä hylättiin maali VAR-videotuomion myötä.

– Minuun ei osuttu. Yrittävät ensi vuonna sitten uudelleen taas. Kaikki nuo kolikot, yrittivät, mutta eivät osuneet. Osuivat kyllä bussiin vuosia sitten, Guardiola hymähti viitaten vuoteen 2018 ja Cityn joukkueen bussia kohti heiteltyihin esineisiin Anfieldilla.

Liverpool kertoi tutkivansa tapauksen.

– Tällaista käytöstä ei voi missään nimessä hyväksyä. Tapaus tutkitaan perusteellisesti käyttäen turvakameroita, ja syyllisiä rangaistaan. Mukana (rangaistusmuodoissa) on elinikäinen porttikielto Anfieldin stadionille ja mahdollinen osanottokielto jalkapallopeleihin (katsojana), seura tiedotti.

Liverpool-luotsi Jürgen Klopp ei havainnut tilannetta mutta pahoitteli tapahtunutta seuransa puolesta.

Ottelussa kohauttivat myös Cityn fanien huudot koskien Liverpoolin 1980-luvun katsomotragedioita Heysel- ja Hillsborough-stadioneilla. Tietojen mukaan City-kannattajat jättivät myös stadioniin seinäkirjoituksia, jotka viittasivat "murhaajiin".

Liverpool kertoi olevansa hyvin pettynyt huutoihin ja kirjoituksiin.

– Tiedämme, millainen vaikutus tuollaisella on niihin perheisiin ja (tragedioista) selvinneisiin, joita nuo katastrofit koskivat.