Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Huono sää pilasi alppihiihdon maailmancup-kauden avauksen Itävallassa

Alppihiihdon maailmancup-kauden avauskilpailu jouduttiin perumaan lauantaina Itävallan Söldenissä. Kilpailun järjestäjät päättivät perua naisten suurpujottelukisan lauantaiaamuna kovan sateen takia. Sade tuli maahan lumena.

Jo perjantaina kilpailun viralliset harjoitukset peruttiin navakan tuulen takia.

Alppihiihdon maailmancup-kausi on alkanut Söldenistä ja Rettenbachin jäätiköltä yli 20 vuoden ajan. Edellisen kerran avausviikonlopun kisa jouduttiin perumaan vuonna 2018.

Suomen Erika Pykäläisen oli määrä osallistua naisten suurpujottelukilpailuun. Nyt maailmancup-kausi yritetään aloittaa sunnuntaina miesten suurpujottelukisalla, jossa suomalaisia ei ole mukana.

Alppihiihtoväki sai lisää huonoja uutisia myöhemmin lauantaina, kun Kansainvälinen hiihto- ja lumilautailuliitto FIS tiedotti peruneensa ensi viikonlopulle Zermattiin ja Cerviniaan suunnitellut miesten syöksykilpailut. Sveitsin ja Italian rajalla sijaitsevalla kisapaikalla ei ole riittävästi lunta.