Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ruotsin juhlat jatkuivat Horse Show'ssa – Angelica Augustsson Zanotelli hyppäsi vauhdilla voittoon 160 sentin Grand Trophyssa

Ruotsin Angelica Augustsson Zanotelli varmisti vauhdikkaalla uusintaradan ratsastuksella 160 sentin Grand Trophyn voiton lauantaina Helsingin Horse Show'ssa. Zanotelli hyppäsi Kalinka van de Nachtegaele -tammalla virheittä perusradan ja uusinnan.

Myös Ruotsin Jens Fredrickson hevosella Diarado's Rose Elith, Britannian Jack Whitaker ja Q Paravatti N sekä Ranskan Julien Anquetin ja Blood Diamond du Pont selvittivät perusradan pudotuksitta.

Anna-Julia Kontio osallistui kilpailuun Lopez van de Oude Heihoef -ruunalla, ja ratsukolle tuli perusradalla yksi pudotus. Kontio sijoittui parhaana suomalaisena 13:nneksi. Annina Nordström oli Fuzhoulla 19:s.

Zanotelli kohautti yleisöä uusinnan viimeisellä esteellä, jolle ponnistus lähti harkitusti kaukaa.

– Kalinka tykkää hypätä kovemmasta vauhdista väljästi, joten se oli suunniteltu juttu, Zanotelli selitti ratsukon lennokasta hyppyä.

Zanotelli arvioi myös vauhdin huolella.

– Hevonen on luonnostaan nopea. Vauhti oli sellainen, että vastustajat joutuisivat ottamaan riskiä. Samalla tiesin, että joku voisi pystyä isolla riskillä parempaan loppuaikaan.

Jay Jayllä maailmancupiin

Zanotelli ratsastaa Kalinkalla myös sunnuntain maailmancupissa. Kontio kilpaili Grand Trophyn kakkoshevosellaan, mutta hyppää maailmancupin kokeneemmalla Jay Jay van de Mottelhoevella.

Lopez-ruuna kilpaili vasta toista kertaa viiden tähden kilpailussa. Debyyttinsä Lopez teki viikko sitten Norjassa.

– Oslossa tuli kaksi pudotusta, nyt yksi. Se on iso hevonen ja tiesin, että tämä areena on sille vaikea, joten olen tyytyväinen, Kontio kertoi.

Kontiota jäi harmittamaan vain se, ettei loppuaika riittänyt sijoitukseen eli 12 parhaan joukkoon.

– Onneksi puoliso Jens Vandenberk oli 12:s ja saimme sentään perheeseen sijoituksen, Kontio lohduttautui.

Maiju Mallat oli Quazar L -hevosellaan kilpailussa 23:s ja Jasmin Seppälä Florijn W:llä 27:s.

Maria Pyykönen paransi kol manneksi

Jeanna Högberg juhli Astoria-tammansa kanssa voittoa myös Helsinki Horse Show'n grand prix -vapaaohjelmassa lauantaina. Edellispäivänä hän voitti grand prix'n samalla hevosella.

Jeannie Larsson varmisti Bonafidellaan jälleen ruotsalaisratsukoiden kaksoisvoiton. Kärkikaksikko ratsasti huippusuoritukset, sillä Högberg otti voiton 75,355 prosentilla maksimipisteissä. Larsson sai 74,700 prosentin tuloksen.

Edellispäivästä parantanut ratsukko Maria Pyykönen ja Fürst Wild S sijoittui suomalaisista parhaana kolmanneksi 68,710 prosentilla. Elisabet Ehrnrooth oli Macacholla viides.

Högberg harmitteli grand prix'n jälkeen Astorian kireyttä. Lauantaina ratsukko onnistui paremmin.

–  Hevonen oli edelleen jännittynyt, mutta jo eilistä rauhallisempi, Högberg totesi.

Voittaja otti ohjelman ongelmat kontolleen.

–  Pitäisi opetella musiikki paremmin, Högberg naurahti.

–  Musiikki on tehty toiselle hevoselleni Lorenzolle, mutta olen harjoitellut sitä muutaman kerran Astorian kanssa. Silti minusta tuntui, etten ollut ohjelmassa aina oikeassa paikassa.

Astoriaa Högberg kiitteli jälleen hyvästä harmoniasta.

–  Hevosella ei oikeastaan ole heikkouksia, joten minulla on korkeat odotukset siitä. Hevonen on tähtiainesta, Högberg arvioi.

Pyykönen iloitsi onnistumisesta

Myös Pyykönen oli tyytyväinen Fürst Wild S:n vapaaohjelmaan.

–  Hevonen oli eilen jännittynyt, eikä aivan rento vieläkään, mutta se oli hyvin tarkkaavainen. Olen supertyytyväinen, Pyykönen kertoi.

Kaksikolla on pitkä yhteinen historia.

–  Hevonen on ollut minulla yksivuotiaasta eli jo 11 vuotta, Pyykönen kertoi 12-vuotiaasta ruunastaan.

Päätuomari Paula Nysten kehui vuolaasti kilpailun voittajaa.

–  Astoria liikkuu todella kauniisti, Nysten ihasteli.

–  Ja olen iloinen Marian puolesta, kun hän onnistui ratsastamaan kolmanneksi vaikean eilispäivän jälkeen.

Kouluratsastajien ohjelmassa on viihteellinen pudotuskilpailu Horse Show'n päätöspäivänä sunnuntaina. Kilpailun tuomariksi on tulossa Tokion 2021 kisojen olympiaedustaja Henri Ruoste.

--------

Korjattu sukunimi: Pyykönen, ei Pyykkönen. Korjattu myös hevosen nimeä: Fürst Wild S (ei Furst)