Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Salibandymiehille takaisku Sveitsin MM-kisoissa: isäntäjoukkue voitti, jatkopeleistä uhkaa tulla vaikeat

Suomen miesten salibandymaajoukkue koki kompastumisen MM-kisojen toisena pelipäivänä, kun kisaisäntä Sveitsi kaatoi Suomen 7–5 riemastuttaen melkoista mekkalaa pitäneen, päälle kymmentuhantisen kotiyleisön Zürichissä.

Tappio oli harvinaisuus, sillä se oli vasta viides alkulohkotappio Suomelle MM-historiassa ja ensimmäinen jollekin muulle kuin Ruotsille sitten vuoden 2004. Tuolloinkin Sveitsi voitti Suomen Zürichissä MM-alkulohkossa.

Sveitsi karkasi avauserässä 11 minuutissa 3–0-johtoon, ja vaikka Suomi kiristikin kahteen otteeseen maalin päähän, rinnalle ei suomalaiskiri ikinä kantanut.

– Ei pystytty vastaamaan alussa fyysisesti. Mahdollisuus oli tulla mukaan peliin, mutta annettiin ihan liikaa läpiajoja Sveitsille, liian helppoja maaleja. Ei oltu vielä valmiita tähän vaiheeseen, päävalmentaja Petteri Nykky totesi STT:lle puhelimitse Zürichistä.

– Hankala peli, ei päästy omaan peliin kiinni ja käsiksi Sveitsiin. Pallollisesta pelistä puuttui röyhkeyttä, maalipaikoille ei päästy, Ville Lastikka kertoi pelaajan näkemyksen kitkerästä tappiosta.

Lauantaina tasapelin Norjan kanssa pelannut Sveitsi johtaa lohkoa. Suomella ja Suomelle lauantaina murskaavasti hävinneellä Slovakialla on kaksi pistettä, sillä Slovakia peittosi sunnuntaina Norjan 7–6. Lohko päätetään tiistaina Suomen kohdatessa Norjan ja Sveitsin pelatessa Slovakiaa vastaan.

– Oma peli kuntoon siinä, ehkä tässä saatiin herätys. Jos jossain vaiheessa on hävittävä, niin se on alkusarjassa, Nykky kuvasi lähtökohtia tiistain Norja-peliin.

Sveitsi on suosikki päätöskierroksella Slovakiaa vastaan, ja jos isännät ottavat odotetun voiton, ottaa se myös lohkovoiton. Muille sijoille jääneillä tie on jatkopeleissä kivisempi, ja Sveitsi-tappion myötä Suomea uhkaa esimerkiksi se, että lajin toinen suurmaa Ruotsi tulee vastaan jo välierävaiheessa, sen totutun finaalin sijaan.

– Tilanne tiedetään, on selvittävä lohkon kahden parhaan joukkoon. Ja loput pelit on sitten voitettava, Nykky tiivisti miettimättä vielä mahdollisia jatkokuvioita sen tarkemmin.

– Välillä tulee takaiskuja. Olennaista on, miten ne käsitellään ja kehitytään jatkoon, Lastikka päätti.