Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jukurit kävi pelaajakaupoilla – Hyökkäykseen löytyi vahvistus Kanadasta

Ruotsalaisen Johan Harjun koeaika jatkuu vielä kolme viikkoa.

Mikkelin Jukurit hankki hyökkäykseen NHL-kokemusta, kun seura tiedotti tehneensä loppukauden kattavan sopimuksen kanadalaisen Quinton Howdenin kanssa. 30-vuotiaan kanadalaisen sopimus sisältää kuukauden koeajan. Kanadalaisella on vyöllään NHL-kokemusta sekä olympiapronssimitali vuodelta 2018.

Winnipegista kotoisin oleva hyökkääjä on edustanut urallaan NHL:ssä Florida Panthersia ja Winnipeg Jetsiä, KHL:ssä Dinamo Minskia, Torpedo Nizhny Novgorodia ja HC Vituazia sekä SHL:ssä Malmöä.

Viime kaudella Howden pelasi Saksan DEL-liigaa Kölner Haien riveissä. Hän on edustanut myös Kanadan maajoukkuetta ja oli voittamassa pronssia vuoden 2018 olympialaisissa. Hyökkääjän palkintokaapista löytyy myös U20-MM-kisojen hopea- ja pronssimitalit.

– Quinton on hyvin liikkuva ja monipuolinen hyökkääjä, joka pystyy pelaamaan niin laidassa kuin keskellä. Hän tuo koppiin myös kokemuksen tuomaa johtajuutta, jonka lisäksi hänen pelityylinsä sopii erinomaisesti meidän tapaan pelata, kertoo Jukurien kehityspäällikkö Mikko Hakkarainen Jukurien tiedotteessa

Hakkarainen toteaa pelaajamarkkinoilla olevan tällä hetkellä todella hiljaista, mutta loukkaantumisten takia Jukurit tarvitsi laajennusta rosteriin.

– Päädyimme ratkaisuun, jossa Quintonin sopimukseen sisältyy kuukauden koeaika.

Jukurit on parhaillaan maaottelutauolla. Howden on saapumassa Mikkeliin loppuviikosta ja on mahdollisesti pelikelpoinen heti ensi viikon tiistaina pelattavassa CHL-ottelusssa Fribourg-Gotteronia vastaan.

Jukurit jatkaa myös ruotsalaishyökkääjä Johan Harjun koeaikaa kolmella viikolla 27. marraskuuta 2022 saakka.

– Johan on parantanut otteitaan saatuaan enemmän pelejä alle, ja haluamme nähdä, kuinka paljon hän pystyy ulosmittaamaan omaa potentiaaliaan, kertoo Hakkarainen koeajan pidennyksen syistä.