Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomi eteni salibandyn MM-puolivälieriin lohkokakkosena – salibandymiehet keräsivät itsensä surkean avauserän jälkeen

Suomen salibandymiehet olivat avauserässä helisemässä, mutta nappasivat lopulta Norjasta 7–2-voiton Sveitsin MM-kisoissa tiistaina. Ottelu päätti Suomen alkulohkourakan, johon mahtui kysymysmerkkejä.

Suomen saldoksi alkulohkossaan tuli kaksi voittoa ja Sveitsille kärsitty tappio. Suomen lohkosijoitus on toinen, sillä Sveitsi voitti myöhäispelissä Slovakian 9–3 ja nappasi lohkon ykköspaikan.

Suomi kohtaa perjantaina puolivälierissä Saksan tai Kanadan. Välierissä Suomea todennäköisesti odottaisi Ruotsi, joka on hallitseva maailmanmestari.

"Alku oli meiltä tosi tahmea"

Zürichin upouuden areenan vähälukuinen yleisö sai tiistaina avauserässä ihmeteltävää, sillä Norja johti Marius Pedersenin maalilla yllättäen 1–0. Suomi pelasi surkean erän, sortui lukuisiin heikkoihin syöttöihin ja puolustuspään merkkausvirheisiin. Norjan johto olisi voinut olla suurempikin, sillä joukkue tuhri muun muassa pari läpiajoa.

– Alku oli meiltä tosi tahmea, emme olleet yhtään hereillä. Aika karsea eka erä. Kun menimme koppiin, kaikki olivat sitä mieltä, ettei tämä voi jatkua näin, jos meillä on Suomen paidat päällä, ottelussa kaksi maalia tehnyt Sami Johansson sanoi.

Myös Sveitsiä vastaan ottelun alku oli Suomelta nihkeä, kun vastustaja karkasi runsaassa kymmenessä minuutissa 3–0-johtoon.

– En tiedä, miksemme uskaltaneet pelata heti kuten osaamme. Eivät alut voi noin jatkua, Johansson sanoi suoraan.

Toisessa erässä Suomi liikutti palloa avauserää nopeammin ja tehokkaammin, ja vedot alkoivat osua maaliin. Toisen erän erikoisuus oli, että Suomi teki Eetu Sikkisen kahden minuutin jäähyn aikana kaksi maalia ali- ja Norja yhden ylivoimalla.

Erän päätteeksi Suomi johti 5–2, kun Justus Kainulainen laukoi kaksi maalia ja Oskari Heikkilä, Sikkinen sekä Johansson tekivät osuman mieheen.

– Selvä parannus toiseen erään, muttei sekään mitään priimaa ollut, Johansson sanoi.

Päätöserässä Suomi pystyi suojelemaan johtoaan melko vaivatta, ja Johansson sekä Joona Rantala lisäsivät Suomen johtoa.

Suomella useita poissaoloja

Ville Lastikka, Aaro Astala, Lauri Stenfors ja Joonas Pylsy olivat ottelusta sivussa. Pylsy putosi kokoonpanosta alkulämmittelyssä.

Päävalmentaja Petteri Nykky myönsi suoraan, että avauserä oli Suomelta heikko. Osasyy löytyi hänen mukaansa viime hetken kokoonpanomuutoksista.

– He ovat tuvalla silleen, että toivottavasti saamme kaikki perjantaiksi kuntoon, Nykky sanoi muttei halunnut täsmentää, mikä nelikon piti sivussa.

Toisesta lohkosta suoran puolivälieräpaikan ottivat Ruotsi ja Tshekki. Puolivälierät pelataan torstaina ja perjantaina.