Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sasu Salinin kapteenikautena koripallomaajoukkueen kännykkäsäännöt löystyvät

MM-kisapaikkansa jo varmistanut koripallomaajoukkue jatkaa MM-karsintaa Saksaa vastaan. Tänä iltana kello 20 Bambergissa käynnistyvä ottelu on Sasu Salinin ensimmäinen miesten maajoukkueen kapteenina.

Se tarkoittaa uudistuksia ainakin maajoukkueen puhelinsääntöihin. Salinia kapteenina edeltänyt Shawn Huff pyrki rajoittamaan kännykänkäyttöä pelien jälkeen, jotta joukkue pääsisi säällisessä ajassa matkaan hallista.

– Shawn yritti vastustaa aikaa. Ei me pystytä siihen. Jotain rajoitteita on, mutta annan luvan käyttää puhelinta. Rajat siinäkin on, mutta ei niin tiukat kuin Shawnilla, Salin ilmoitti maajoukkueen harjoituksissa alkuviikosta Helsingissä.

Kuuden joukkueen MM-jatkokarsintalohkon kolme parasta etenee Filippiinien, Indonesian ja Japanin isännöimiin MM-kisoihin syyskesällä 2023.

Saksa ei vielä ole varmistanut paikkansa ensi vuonna pelattaviin MM-kisoihin, vaikka on Suomen edellä lohkokärjessä voitettuaan kahdeksasta pelistä seitsemän.

– Heillä on uusi kokoonpano ja paljon nälkäisiä pelaajia, jotka tavoittelevat paikkoja MM-kisoihin. Tämä on heille näyttöpaikka. Saksalla on onnistunut syksy takana, ja nyt he palaavat kotiyleisönsä eteen. Tämä on yksi kovimmista haasteista näissä karsinnoissa. Saksan kanssa ei kannata lähteä painimaan, Suomen päävalmentaja Lassi Tuovi ennakoi.