Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Akaa-Volley kukisti juhlaottelussaan Ducksin matkaväsymyksestä huolimatta

Akaa-Volley nosti lauantaina kattoon ja jäädytti seuraikoni Joni Mikkosen pelipaidan numero 1 ja juhli alkuvaikeuksien jälkeen 3–1-kotivoittoa Vantaan Ducksista.

Akaa-Volley pelasi myöhään keskiviikkona Suomen aikaa Atlantin valtameressä sijaitsevilla Azoreilla. Joukkueella oli rutkasti vaikeuksia paluumatkalla. Pelaajat ehtivät koteihinsa vasta perjantain ja lauantain välisenä yönä, viimeiset aamukolmelta.

– Puolet joukkueesta tuli jälkimmäisellä lennolla, ja he olivat siksi kotona kolmen paikkeilla. Olen todella ylpeä heistä, jossain tuntui varmasti, sanoi valmentaja Olli Kunnari.

Akaa-Volleyn parhaana palkittu nuori keskipelaaja Petteri Tyynismaa kuului aiemmin Suomeen ehtineeseen puolikkaaseen joukkuetta.

– Seitsemän tuntia nukuin. Avauserän jälkeen paransimme riittävästi toiseen erään peliämme, Tyynismaa sanoi.

Hakkuri Ali Fazli teki kotijoukkueella 24 ja yleispelaaja Greg Petty 17 pistettä. Sergej Drobnic oli 21 pisteellä vieraiden tehokkain.

VaLePa kukisti Perungan Pojat

VaLepa hävisi torstaina italialaiselle huippujoukkueelle Modenalle eurocupeissa Tampereella ja pelaa ensi keskiviikkona Modenassa toisen osaottelun. Otteluiden välissä VaLePa voitti Sastamalassa Perungan Pojat 3–0.

– Oma taso oli tänään riittävä ottelun voittamiseen. Hieman kierrätettiin pelaajia. Nimistä nostaisin passari Joel Laakson ja yleispelaaja Jiri Leinosen, hän ratkaisi yhden erän kahdella ässällä ja oli päätöserässä hyvä, sanoi VaLePan valmentaja Janne Kangaskokko.

Kolmanneksi noussut VaLePa lepuutti siis muutamaa avainpelaajaa, mutta hakkuri Urpo Sivula ja yleispelaaja Sakari Mäkinen olivat oivassa pelivireessä. Sivula teki 19 ja Mäkinen 16 pistettä.

Keskipelaaja Daniel Wetter otti puolet vieraiden 12 torjuntapisteestä ja oli PerPon tehokkain 15 pisteellä. PerPo on hävinnyt neljä viidestä vierasottelustaan.

Savo Volleyn peli alkaa aueta

Viikolla Belgradissa lupaavasti Punaista Tähteä vastaan pelannut ja vain 2–3 hävinnyt Savo Volley alkaa vähitellen nousta kohti keskikastia. Lauantaina Timo Tolvasen valmentama joukkue kukisti liigajumbo TuTo Volleyn 3–1.

– Hävisimme toisen erän tekemällä liikaa omia virheitä, mutta muuten peli oli hallinnassa. Annoin peliaikaa vähemmän pelanneille, ja he onnistuivat hyvin. Paluumatka kesti 18 tuntia meillä, Tolvanen sanoi.

Yleispelaaja Andrus Raadik teki 19 pistettä kovalla tehoprosentilla. Hakkuri Veikka Lindqvist teki yhdeksän hyökkäysvirhettä, mutta syötti kolme joukkueen kymmenestä ässästä ja kokosi 16 pistettä.

Viime kaudella liigamestaruutta VaLePan riveissä juhlinut hakkuri Matias Tihumäki oli 12 pisteellä vieraiden tehokkain. Antti Karttunen kokosi 11 pistettä.

Hurrikaani-Loimaa haki vierasvoiton

Hurrikaani-Loimaa kohensi merkittävästi asemiaan keskiryhmässä, kun Kyyjärven Kyky kaatui vieraissa 3–1. Vieraiden valmentaja Jussi Heino tiivisti ottelun hyvin.

– Ottelussa oli ylä- ja alamäkiä, mutta kolme pistettä saatiin, Heino sanoi.

Hakkuri Kristers Dardzans oli vieraiden tehokkain 27 pisteellä. Miika Haapaniemi ja Lauri Vanhanen tukivat 10 pisteellä. Tehokas yleispelaaja Aleksi Muukkonen oli yhä sivussa.

– Ei ole arviota, milloin hän olisi pelikunnossa, Heino sanoi.

Hakkuri Oskari Keskinen teki kotijoukkueelle 17 ja yleispelaaja Aivars Petrusevics 15 pistettä.

Tiikerit lisäsi Loimun tuskaa

Kauden seitsemällä voitolla aloittanut Raision Loimu koki kolmannen tappionsa peräkkäin, kun Kokkolan Tiikerit otti kauden neljännessä kotiottelussaan ensimmäisen kotivoiton erin 3–0.

– Tiikerit oli tänään terävämpi, meillä ailahteli liikaa peli. Oli sellaisia huonoja hetkiä pelissä, mistä ei pystytty parantamaan jatkossa yhtä hyvin kuin mitä kauden alun peleissä pystyimme, mietti Loimun valmentaja Mika Rantanen.

Hakkuri Daniel Thiessen teki Tiikereille 19 ja keskipelaaja Rami Rekomaa 15 pistettä. Rekomaa teki vain yhden hyökkäysvirheen.

Joonas Jokela kantoi päävastuun Loimun hyökkäyspelistä 19 pisteellä, mutta apuja ei tällä kertaa löytynyt riittävästi.