Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Messi ja Argentiina varovaisin odotuksin MM-kisoihin: "Mennään askel kerrallaan"

Lionel Messi on saavuttanut huikealla jalkapallourallaan kaiken mahdollisen, mutta kenties se jalkapalloilijan suurin unelma on vielä täyttymättä. Sitä 35-vuotias taituri lähtee hakemaan Qatarista, kun MM-lopputurnaus alkaa myös Argentiinan osalta pian.

Argentiina on jalkapallohistoriassaan juhlinut kahta MM-kultaa (1978 ja 1986) ja ollut kahdesti häviämässä loppuottelua (1990 ja 2014). Tuossa kahdeksan vuoden takaisessa Brasilian kisojen finaalissa Messin johtama Argentiina taipui Saksalle Mario Götzen jatkoaikamaalilla 0–1.

– Olemme hyvin innoissamme. Meillä on hieno ryhmä, jolla riittää nälkää. Mutta mennään askel kerrallaan. Tiedämme, että MM-alkulohkot eivät ole helppoja, Messi tiivisti Argentiinan lähtökohdat MM-viheriöille.

Argentiina avaa kisat 22. marraskuuta Saudi-Arabiaa vastaan. Muut joukkueet alkulohko C:ssä ovat Meksiko ja Puola. Kisoja ennen joukkue pelaa vielä keskiviikkona harjoitusottelun Arabiemiraatteja vastaan Abu Dhabissa.

Ranskalaisseura PSG:ssä pelaava entinen Barcelonan suurpelaaja Messi liittyi MM-ryhmään maanantaina. Porukka on maajoukkueessa vuodesta 2005 lähtien pelanneelle kapteenille tietysti tuttu, ja siitä löytyy Messin mukaan paljon vahvuuksia. Siitä kertoo tietysti osaltaan viimevuotinen Etelä-Amerikan mestaruusturnauksen Copa American voitto.

– Mitä enemmän pelaa yhdessä, sitä paremmin oppii tuntemaan toisensa. Ja me tunnemme toisemme ja sen, mikä on parasta aina tiettyyn tilanteeseen, Messi sanoo.

Silti, kokenut pelaaja tietää, että jalkapallossa mikään ei ole varmaa. Paitsi ehkä se, että kisat tuskin tarjoavat yllätysmestaria.

– Kun puhutaan (mestari)kandidaateista, siinä on aina ne samat. Jos nyt pitää nostaa joitain ylitse muiden, niin Brasilia, Ranska ja Englanti ovat kaikki hieman muita edellä. Mutta toki MM-turnaus on niin vaikea, niin monimutkainen, että mitä tahansa voi tapahtua.