Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Matilda Castren hakee loppuhuipennusta kaudelleen

Matilda Castren pelaa isoista panoksista torstaina Floridan Naplesissa alkavassa LPGA-kiertueen finaaliturnauksessa. Kiertueen rankingpisteet on nollattu ennen loppuhuipennusta, joten jokaisella turnaukseen selvinneellä 60 pelaajalla on yhtäläinen mahdollisuus naisten kilpagolfin suurimpaan voittoshekkiin.

Voittaja kuittaa finaalista kaksi miljoonaa dollaria eli 1,92 miljoonaa euroa. Palkintopotin kokonaissumma on seitsemän miljoonaa dollaria, 6,72 miljoonaa euroa.

Toista kertaa peräkkäin turnaukseen selvinnyt Castren ei kuitenkaan keskity rahoihin. Hän toivoo, että lyönnit sujuvat samaan tapaan kuin kahdessa edellisessä turnauksessa, joissa hän varmisti pääsyn finaaliin.

– Koitan pelata omaa parastani. Katsotaan, mihin se tällä viikolla riittää, Castren suunnitteli tiedotteessaan.

Viime vuotta enemmän virtaa

Castren sijoittui kahdessa LPGA-kiertueen viime kilpailussa kymmenenneksi.

– Tuntui kyllä tosi hyvältä pelata kaksi edellistä kisaa niin hyvin, että pääsi tänne. Oli hienoa, että sai pelattua hyvät kisat, kun se oikeasti merkitsi, Castren tunnusti.

Samalla Castren myönsi, että paikka kiertueen finaalissa olisi saanut varmistua aikaisemmin. Joka tapauksessa hän tuntee vireensä paremmaksi kuin vuosi sitten.

– Olen jaksottanut tänä vuonna kilpailut paremmin. Tuntuu, että on paljon enemmän energiaa. Ei olla ihan viimeisillä mehuilla liikkeellä niin kuin viime vuonna, Castren jatkoi.

– Viime vuonna oli sellainen fiilis, että pääsisi vain maaliin ja lepäämään.

Kilpailu pelataan resort-tyylisellä kentällä, joka on Castrenin mielestä selkeä. Varsin helpolla kentällä viime vuoden voittotulos oli 23 alle parin.