Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jalkapallon MM-turnauksessa tänään kolme ottelua – Englanti ja Hollanti aloittavat kisaurakkansa

Jalkapallon miesten MM-lopputurnauksessa pelataan tänään kolme ottelua, jotka ovat Englanti–Iran, Senegal–Hollanti ja USA–Wales. Englanti ja Iran kohtaavat B-lohkossa toisensa Suomen aikaa kello 15, Senegal ja Hollanti A-lohkossa kello 18 ja USA ja Wales B-lohkossa kello 21 alkaen.

Englanti ja Hollanti kuuluvat ennakkoarvioissa turnauksen menestyjäehdokkaisiin. Englanti ylsi edellisessä MM-turnauksessa neljänneksi ja edellisissä EM-kisoissa toiseksi. Hollanti ei yltänyt edelliseen MM-lopputurnaukseen, mutta oli 2014 kisoissa kolmas ja 2010 toinen.

Englannin päävalmentaja Gareth Southgate on kerännyt viime aikoina paljon kritiikkiä, sillä maa ei voittanut Kansojen liigassa yhtään kuudesta ottelustaan. Englanti putosi parhaiden maiden A-liigasta pykälän alemmas B-liigaan. Englanti oli samassa lohkossa Italian, Unkarin ja Saksan kanssa.

Hollanti sen sijaan vei nimiinsä A-liigan lohkonsa, jossa pelasivat Belgia, Puola ja Wales. Hollannin kohtaavalle Senegalille huolta aiheuttaa tähtipelaaja Sadio Manen puuttuminen MM-turnauksesta loukkaantumisen takia.

Qatarin MM-kisat alkoivat sunnuntaina kisaisännän ja Ecuadorin kohtaamisella, joka päättyi Ecuadorin 2–0-voittoon. Turnausta on kritisoitu muun muassa Qatarin heikon ihmisoikeustilanteen, MM-projekteissa työskentelevien siirtotyöläisten surkeiden olojen, valtavien kisakustannusten ja lopputurnauksen ajankohdan takia. Lisäksi turnauksen myöntämiseen Qatarille on liitetty vahvoja lahjusväitteitä.