Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

MP:n kasvatti Topi Keskinen siirtyy HJK:n paitaan – "Koin, että on parempi pelata Veikkausliigassa ennen ulkomaille siirtymistä"

19-vuotias Keskinen hakee tulevalla kaudella pelipaikkaa Suomen mestarin riveistä.

HJK julkisti keskiviikkona kolmen vuoden mittaisen sopimuksen Mikkelin Palloilijoiden kasvatin Topi Keskisen kanssa. 19-vuotias Keskinen on viime vuodet ollut MP:n runkopelaajia Ykkösessä ja murtautui viime vuoden aikana myös Suomen U19-vuotiaiden ja U21-vuotiaiden maajoukkueeseen.

Keskisen perässä oli kesästä alkaen useita Veikkausliiga-seuroja, ja kyselyjä tuli myös Suomen rajojen ulkopuolelta.

– HJK hoiti kaiken todella ammattimaisesti, eikä ulkomailta tullut sellaisia tarjouksia, joihin olisi ollut vielä ihan pakko tarttua. Koin, että on parempi pelata Veikkausliigassa ennen ulkomaille siirtymistä, kertoo Keskinen HJK:n tiedotteessa.

– Lopullisen päätöksen tein sen jälkeen, kun olin keskustellut videopalaverissa (urheilujohtaja Miika) Takkulan ja (päävalmentaja Toni) Koskelan kanssa.

HJK:ssa on huomattu Keskisen potentiaali. Maajoukkuedebyyttien lisäksi Keskinen ehti tehdä MP:ssä viime kaudella komeasti kymmenen maalia ja kuusi maalisyöttöä.

– Topi on potentiaalinen ja juoksuvoimainen laitapelaaja. Olemme seuranneet hänen otteitaan jo pidempään ja olemme erittäin tyytyväisiä, että Topi valitsi prosessin päätteeksi HJK:n ammattimaisen organisaation. Nuoresta iästään huolimatta hän on pelannut jo kolme kautta Ykkösessä ja pääsee nyt tosissaan taistelemaan peliajasta Veikkausliigassa. Casper Terhon myynnin myötä useammallakin nuorella laitapelaajalla on mahdollisuus lyödä läpi tulevalla kaudella, toteaa HJK:n Head of scouting Henri Määttä.

Keskinen viimeisteli syksyllä ylioppilaskirjoitukset Mikkelissä, ja marraskuussa oli vuoro solmia sopimus tämän vuoden Suomen mestarin HJK:n kanssa.

– No en tosiaan olisi vuoden alussa uskonut, millainen tästä tulee, Keskinen sanoo ja nauraa.

Lue lisää: Topi Keskinen on isojen ratkaisujen edessä – MP:n kasvatti jätti Urheilupuistolle haikeat jäähyväiset