Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ilves esitteli Pelicansia vastaan kauden tehokkainta ylivoimaansa – "Hyvä juttu, että on eri variaatioita"

Jo ennen perjantaista jääkiekkoliigan ottelua Pelicansia vastaan eniten ylivoimamaaleja ja myös parhaalla onnistumisprosentilla niitä tehnyt Ilves paransi asemiaan näissä tärkeissä tilastoissa voitettuaan ottelun 6–2.

Kolmeen ensimmäiseen ylivoimamaaliin kotijoukkue käytti 12, 22 ja 25 sekuntia. Vasta neljännessä Pelicansin alivoima kesti yli minuutin. Ilveksellä on ylivoimamaaleja 22 ja prosentti huikea 30,56.

Ilveksen tulikuuma Joona Ikonen teki kaksi maalia ja kuuden ottelun maaliputkessa olevalla Ikosella on nyt 14 maalia. Hän on 38 maalin kausivauhdissa, mihin ei kukaan liigapelaaja ole yltänyt 2000-luvulla.

– Aika paljon matkaa on edes 30:een maaliin. Näitä ei pidä miettiä, putki tyrehtyy jos niin tekee. Kokemusta on, Ikonen tiivisti.

Hattutemppuja uralla on vasta yksi, tammikuussa 2020 TPS:ää vastaan.

Neljä ylivoimamaalia ottelussa on Ilveksen paras saldo tällä kaudella, KalPaa vastaan se teki kolme syyskuussa. Perjantaina kaikki olivat erilaisia.

– On vain hyvä juttu että on eri variaatioita. Sovimme näitä pelaajien kesken ja katsomme videoita vastustajan alivoimapeleistä, Ikonen paljasti.