Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Fifan pelianalyysejä tekevän ryhmän Oliseh Ronaldon kiistellystä pilkusta: "Täyttä neroutta"

Portugalilaislegenda Cristiano Ronaldo kirjasi nimensä MM-jalkapallon historiaan torstaina, kun hänestä tuli kautta aikain ensimmäinen viidessä MM-lopputurnauksessa maalin tehnyt pelaaja. Ronaldo vei Portugalin 1–0-johtoon Ghanaa vastaan hankkimalla rangaistuspotkun ja viimeistelemällä pilkun verkkoon.

Portugali voitti ottelun 3–2, ja pelin jälkeen Ghanan valmentaja Otto Addo puhisi Ronaldon rangaistuspotkusta toteamalla sen olleen "lahja" tuomaristolta ja "todella väärä tuomio". Moni muukin oli sitä mieltä, että pilkku tuomittiin melko heppoisesti Ronaldon kaaduttua Ghanan Mohammed Salisun tönäisystä.

Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan otteluanalyysejä tekevä TSG-ryhmä asettuu kuitenkin Ronaldon "puolelle", ainakin ryhmään kuuluvan ex-huippupelaajan ja nykyisen valmentajan Sunday Olisehin mielestä. Olisehin mukaan rangaistuspotkun hankkimisessa oli kyse "täydestä neroudesta". Samalla Oliseh pohti kysymystä, miksi kisoissa on tähän mennessä jaettu enemmän rangaistuspotkuja kuin aiemmissa MM-turnauksissa.

– Ehkä kärkimiehistä on tullut fiksumpia. Jos katsoo tuota Ronaldon saamaa rangaistuspotkua, miettimättä mitä mieltä ihmiset hänestä ovat, niin oli nerokasta olla vain kärsivällinen ja laittaa jalka ensimmäisenä palloon ja jatkaa niin, että (puolustaja) ottaa jalkaan kontaktia – se oli täyttä neroutta, Oliseh totesi lauantaina.

– Annetaan kärkimiehille kunniaa siitä, että ovat fiksumpia.

MM-alkulohkojen avauskierroksella jaettiin kaikkiaan yhdeksän rangaistuspotkua.

– VAR on myös suuri tekijä siinä, miksi rangaistupotkuja on enemmän. Erotuomarit voivat tarkistaa tilanteen kolmeen neljään kertaan ja tehdä sitten päätöksensä, Oliseh sanoi viitaten videotuomarointiin.