Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lennokas Ilves syvensi HPK:n ahdinkoa

Kohti kiekkoliigan pohjamutia valahtanut HPK hävisi kolmannen pelin putkeen. HPK on voittanut vain kaksi peliä 15 viimeisestä koitoksesta. Sarjan kuumin joukkue Ilves voitti 4–0.

Ilves nappasi peräti kahdeksannen voiton putkeen. Se on hävinnyt yhden pelin viimeisestä kymmenestä matsista.

Entinen HPK:n sentteri Tommi Tikka (1+1), sarjan maalipörssiä johtava Joona Ikonen (0+2) ja pakki Les Lancaster (0+2) olivat vierailijan tehomiehet.

Ilveksen maalivahti Jakub Malek venyi 26 pelastukseen ja otti helpolla kauden ensimmäisen nollapelinsä.

– Tiesimme HPK:n tilanteen ja sen, että joukkueella on haasteita koostumuksesta. Yritimme saada vauhtia peliin. Olen tyytyväinen meidän puolustamiseen. Meidän maalin eteen on vaikea päästä, sanoi Ilveksen valmentaja Antti Pennanen.

HPK:n kapteeni Juuso Hietanen uurasti ottelun isoimman peliajan, lähes 23 ja puoli minuuttia.

– Pystyimme pelaamaan kohtuu tasaisesti. Toisessa erässä Ilves pystyi lyömään kaksi kertaa vastaan. Kolmannessa erässä tapahtui asioita, mitä ei haluttu nähdä, sanoi HPK:n valmentaja Jarno Pikkarainen.

– Vastassa oli kova vastustaja. Kaikki tekee parhaansa. Ei voida olla suoritukseen täysin pettyneitä, Pikkarainen jatkoi.