Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Saksan kisat päättyivät voitosta huolimatta – Japani nousi lohkovoittoon voittamalla Espanjan, joka eteni jatkoon lohkokakkosena

Jalkapallon miesten MM-lopputurnauksen alkulohko E:n päätöskierros tarjosi hurjaa draamaa ja loppuvihellysten jälkeen tragediaa jalkapallomahti Saksalle. Se voitti Costa Rican 4–2, mutta kun Japani yllätti Espanjan 2–1, etenivät Japani ja Espanja jatkoon. Saksa ylsi tasapisteisiin Espanjan kanssa, mutta Espanja otti lohkon kakkossijan paremmalla maalierolla.

Saksa ja Espanja johtivat avauspuoliajan jälkeen 1–0, mutta toiset puoliajat toivat hullunmyllyä. Japani nousi kahdella pikamaalilla johtoon ja myös Costa Rica kampesi 2–1-johtoon Saksasta. Tuossa vaiheessa sekä Japani että Costa Rica olivat menossa jatkoon, mutta Costa Rican unelma musertui Saksan rynniessä rinnalle ja ohi. Espanja puolestaan ei ikinä noussut tasoihin, mutta tappiokin riitti lopulta jatkopaikkaan.

Nelinkertaiselle maailmanmestarille Saksalle varhainen MM-karsiutuminen on toinen peräkkäinen. Sen pelit päättyivät alkulohkoon myös Venäjän kisoissa 2018.

Japani kohtaa MM-pudotuspelien avauskierroksella Kroatian maanantaina, Espanja saa vastaansa Marokon tiistaina.