Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Brasilia pelasi Pelelle – pelaajat toivoivat voiton Etelä-Koreasta antavan voimia jalkapallolegendan syöpäkamppailuun

Brasilian MM-joukkueen pelaajat muistivat maanantaisen neljännesvälieräottelun jälkeen pelaajalegenda Peleä. Joukkue omisti 4–1-voiton Etelä-Koreasta Sao Paulossa sairaalahoitoon joutuneelle Pelelle.

Pelaajat pitivät ottelun jälkeen käsissään suurta lakanaa, jossa oli Pelen kuva ja nimi.

– On vaikea puhua siitä, mitä Pele joutuu nyt kokemaan, mutta toivotan hänelle kaikkea hyvää, Brasilian nykyjoukkueen tähtipelaaja Neymar kertoi pelin jälkeen.

– Toivon, että hän toipuu mahdollisimman pikaisesti ja toivottavasti voittomme antaa hänelle edes jonkinlaista lohtua.

Vinicius Junior, Neymar, Richarlison ja Lucas Paqueta tekivät ottelussa Etelä-Koreaa vastaan Brasilian maalit. Pelaajat kertoivat, että Pelen kamppailu syöpää vastaan motivoi joukkuetta kohti Brasilian kuudetta maailmanmestaruutta.

Pele, 82, pelasi maan mestaruusjoukkueissa vuosien 1958, 1962 ja 1970 MM-turnauksissa.

– Peleltä vaaditaan nyt paljon voimia, joten pelasimme tämän voiton hänelle, jotta hän selviää ja pääsee näkemään meidät mestareina, Vinicius kertoi.

Neymar säikähti itkuun

Brasilia sai puhtia myös Neymarin toipumisesta pelikuntoon. Hän joutui nilkkavamman takia vaihtoon Brasilian avausottelussa Serbiaa vastaan, eikä joukkue saanut hänen poissa ollessaan aikaan kuin yhden maalin otteluissa Sveitsiä ja Kamerunia vastaan.

Etelä-Koreaa vastaan Neymar teki maalin pilkulta. Samalla hän nousi maalin päähän Pelen 77 osuman maajoukkue-ennätyksestä.

Neymar kertoi jo pelänneensä, että turnaus olisi päättynyt häneltä nilkkavammaan.

– Loukkaantumisen jälkeen minulla oli todella vaikea yö. Mietin miljoonaa asiaa ja itkin paljon, sillä pelkäsin, etten pystyisi enää pelaamaan MM-kisoissa, Neymar paljasti.

– Sain kuitenkin voimia joukkuetovereideni ja perheeni tuesta.

Richarlison todisti, että Neymarin paluu piristi koko joukkuetta.

– Hän sitoo kentällä kaksi tai kolme pelaajaa ympärilleen. Se antaa tilaa muille, Richarlison korosti.

Richarlison kiitteli myös päävalmentaja Titen päätöstä lepuuttaa runkopelaajia tappioon päättyneessä Kamerun-ottelussa, kun jatkopaikka oli jo varmistunut.

Titen ratkaisun ansiosta koko Brasilian 26 pelaajan miehistö on saanut turnauksessa pelituntumaa.