Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jukurit osti uuden sijoituskiinteistön – "Vaikka nämä investoinnit eivät tuo heti isoa helpotusta seuran talouteen, ovat ne elintärkeitä pitkässä juoksussa"

Nyt tehty investointi on kolmas. Jukurit on aiemmin ostanut Hotelli Uusikuun liiketoiminnan sekä toisen liikekiinteistön.

Jukurit hajauttaa jälleen liiketoimintaansa. Jukurien tytäryhtiön Kalevankankaan Areena Oy:n perustama ja 75 prosenttisesti omistama kiinteistöyhtiö Koy Mikkelin Insinöörinkatu 9 on ostanut liikekiinteistön lokakuun lopussa tehdyllä kaupalla. Myyjä on Koy Tuskun Tupa.

Kiinteistössä toimii vuokralla rengasliike Suomen Euromaster Oy. Kaupalla Jukurit hakee seuraavaa askelta kasvun ja liiketoiminnan hajauttamisen suhteen. Noin 900 neliön pienteollisuuskiinteistö ja siihen liittyvä vuokrasopimus siirtyivät kaupanteossa Jukurit HC Oy:lle.

Etelä-Savon talousalueelta saatava jääkiekon tuoma tulovirta ei mahdollista panostuksia, joita täytyy tehdä pitkäjänteisen kehityksen ja urheilullisen menestyksen eteen Liigassa. Tämän myötä liiketoiminnan laajentaminen on myös välttämätöntä, Jukurien tiedotteessa perustellaan. Jukurit on pyrkinyt viime vuosien aikana kompensoimaan talousalueen kokoa sekä investoimaan jääkiekon ulkopuolisiin liiketoimiin.

Nyt tehty investointi on kolmas: tätä ennen Jukurit HC Oy on ostanut Hotelli Uusikuun liiketoiminnan sekä liikekiinteistö Koy Mikkelin Rahtitie 1:n.

– Syyskuun yhtiökokouksessa valitun hallituksen avaintehtävä on laajentaa liiketoimintaa jääkiekon ulkopuolelle, ja olen erityisen iloinen, että olemme saaneet ensimmäisen investoinnin maaliin varsin ripeästi. Vaikka nämä investoinnit eivät tuo heti isoa helpotusta seuran talouteen, ovat ne elintärkeitä pitkässä juoksussa, toteaa Jukurit HC Oy:n hallituksen puheenjohtaja Heikki Viitikko tiedotteessa.

Viitikon mukaan sijoituskiinteistöt ovat Jukureille luontevia investointikohteita.

– Meillä on niihin liittyvää osaamista, ne tarjoavat vakaata tuottoa maltillisella riskillä, ja niihin on mahdollista saada ulkopuolista rahoitusta.