Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

VaLePa kasvatti johtoaan Mestaruusliigan kärjessä

Hakkuri Urpo Sivula teki 18 pistettä, kun VaLePa kukisti keskiviikkona kotisalissaan Sastamalassa Vantaan Ducksin 3–0 lentopallon Mestaruusliigassa.

– Pystyimme pitämään oman tason riittävänä läpi ottelun, eikä Ducks pystynyt haastamaan, tiivisti VaLePan valmentaja Janne Kangaskokko.

Sivulan hyökkäysten onnistumisprosentti oli hieno 60, kun 25 passista syntyi 15 pistettä. Nuori saksalainen yleispelaaja Ben-Simon Bonin tuki 11 pisteellä.

Viidennen peräkkäisen tappion kokeneen Ducksin päävalmentaja Juho Rajala poti flunssaa kotona ja valmennusvastuun sai veli Mika Rajala. Joukkueen tehokkaimmat olivat Sergej Drobnic 13 ja Aleksander Rastamo 11 pisteellä.

VaLePa oli jo ennen ottelua kärjessä tasapistein Loimun kanssa, mutta nyt joukkue on yksin liigakärjessä Loimun jäätyä nollille.

– Meillä on harjoittelussa ollut fysiikkajaksoa vähän enemmän ja se ehkä näkyi joidenkin pelaajien pisteissä, mutta kolmen pisteen voitto oli pääasia, Kangaskokko lisäsi.

Tiikerit epäkohtelias vieras Joensuussa

Kokkolan Tiikerit kukisti Joensuussa Hurmoksen 3–0, ja näin kaikissa aiemmissa kuudessa kotiottelussaan aina vähintään pisteen saanut Hurmos jäi ensimmäisen kerran ilman niitä. Kuudesta ottelusta sillä oli viisi voittoa ja yksi 2–3-tappio.

Tiikerit on yksi liigan parhaista vierasjoukkueista, sillä se on nyt voittanut viisi seitsemästä ja on vain kerran jäänyt vieraissa ilman pisteitä, näin kävi 2. marraskuuta Loimaalla.

– Luulen olevan enemmän sattumaa, että meillä on enemmän pisteitä vierasotteluista kuin kotipeleistä. Tietenkin kotonakin pitää voittaa jatkossa enemmän, sanoi Tiikereiden valmentaja Mikko Keskisipilä.

Hakkurit eli Hurmoksen Eetu Häyrinen ja Tiikereiden Daniel Thiessen tekivät 17 pistettä mieheen. Mutta Hurmoksen yleispelaajat eivät onnistuneet, kukaan muu ei yltänyt kaksinumeroiseen saldoon.

– Mikko Räsäseen keskityimme ja onnistuimme loistavasti, saimme häntä vastaan torjuntapisteitä ja vaimennuksia, Keskisipilä lisäsi.

Jere Mäkinen teki vieraille 11, ja myös Antti Leppälä oli 9 pisteellä parempi kuin Hurmoksen toiseksi tehokkain.

TuTo Volley nousi haudan partaalta

TuTo Volley otti kauden neljännen voittonsa, kun Hurrikaani-Loimaa kaatui Kupittaalla 3–2.

Viime kaudella mestaruutta VaLePassa juhlinut Matias Tihumäki teki kotijoukkueelle 21 pistettä. Joukkue teki peräti 34 hyökkäysvirhettä, kun vieraiden vastaava luku oli 16. Hurrikaani voitti torjuntapisteet peräti 20–6.

– Avauserä oli tasainen, mutta kolme seuraavaa oltiin yössä. Peli alkoi sujumaan vasta kun olimme jo haudassa, runoili TuTon valmentaja Olli Kuoksa.

Liigan pistepörssiä 335 pisteellä johtava Kristers Dardzans oli 24 pisteellä vieraiden tehokkain. Keskipelaajat Miika Haapaniemi ja Mikko Suomalainen tekivät molemmat 14 pistettä.

TuTo Volley selvitti avauserässä kolme vieraiden eräpalloa ja voitti erän lopulta 29–27. Vielä huikeampi oli joukkueen nousu neljännen erän voittoon 26–24, sillä se oli sitä häviöllä 15–22 ja 19–24.

– Roope Keskinen syötti erän lopulla seitsemän kertaa peräkkäin, Kuoksa iloitsi.

Vierasjoukkueen yksi piste kasvatti silti joukkueen pisteputken jo kymmeneen otteluun. Hurrikaani on jäänyt ilman liigapisteitä viimeksi 8. lokakuuta, kun joukkue hävisi Sastamalassa 1–3.

Savo Volley yllätti Loimun vieraissa

Ennen Raision ottelua kotijoukkue Loimulla oli 29 pistettä ja vierasjoukkue Savo Volleyllä 16, siihen nähden tulosta 1–3 voi pitää yllätyksenä.

– Tämä oli koko joukkueen voitto, mutta nimistä nostan Veikka Lindqvistin ja Aleksei Zhbankovin. Torjunta ja puolustuspeli olivat tänään voiton avaimet, sanoi Savo Volleyn valmentaja Timo Tolvanen.

Puolustava cupin mestari Savo Volley arvottiin illalla VaLePan vastustajaksi Suomen cupin välieräotteluun lauantaina 4. helmikuuta. Toisessa välierässä Akaa-Volley kohtaa Hurrikaani-Loimaan. Loppuottelu pelataan sunnuntaina 5. helmikuuta.