Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikkelin kaupunginorkesteri täräyttää ja heittää keikan Jukurien kotipelissä – Solistina näyttelijä-muusikko Aapo Oranen

Kanadalaisilla on jäähallissa urkuri, mutta Mikkelissä soittaa perjantaina sinfoniaorkesteri.

Mikkelin kaupunginorkesteri eli 12 jousisoittajan ammattimainen kamariorkesteri keikkailee kotisalinsa ulkopuolella monenlaisissa tilaisuuksissa. Ensi perjantaina 13. tammikuuta kaupunginorkesteri esiintyy Jukurien kotiottelussa Mikkelin jäähallissa.

– Soitamme jäähallibiisejä eli niitä kappaleita, joita hallissa soitetaan Jukurien kotipeleissä, kertoo Mikkelin kaupunginorkesterin intendentti Jaakko Antila.

Ohjelmisto on tuttua viime elokuulta, jolloin orkesteri esiintyi Jukurien liigajoukkueen julkistamistilaisuudessa kauppakeskus Stellassa.

Perjantaina pääsee kuulemaan esimerkiksi, miltä Jukurien voittobiisi Sweet Caroline kuulostaa Mikkelin kaupunginorkesterin versiona.

– Meillä on viulisti Tuukka Lehtonen, joka osaa sovittaa ihan mitä vaan, paljastaa Antila orkesterin salaisen aseen.

Kanadassa on totuttu kuulemaan liveurkuria otteluissa, mutta sinfoniaorkesteri on harvinaisempi esiintyjä. Mikkelin kaupunginorkesteri ei soita pelitapahtumien aikana, vaan molemmilla erätauoilla jäähallin ravintolassa.

– Soitamme ravintolassa kaksi sellaista lyhyttä settiä, mitä erätauoille nyt mahtuu, Antila sanoo.

Jäähallikeikkaa varten orkesteria vahvistetaan rumpukompilla. Siitä vastaa Arttu Kivekäs.

– Arttu on musiikkiopiston opettaja. Hän soittaa rummut. Siinä on vähän elektronisia rumpuja ja sen sellaista mukana, että saadaan jäähallimeininkiä, Antila kertoo.

Solistina vierailee mikkeliläinen näyttelijä-muusikko Aapo Oranen.

– Aapo oli meidän ykkösvaihtoehto jo Stellan keikalla elokuussa, mutta hän sairastui juuri ennen tapahtumaa. Nyt hän pääsee mukaan.

Jääkiekko ei ole vieras laji orkesterillekaan. Esimerkiksi konserttimestari Jyrki Lasonpalo tiedetään kiihkeäksi lätkäfaniksi, jolla on oma pelaajatausta harrastesarjoissa.

Intendentti Antila tunnetaan lentopallotaustastaan, mutta on hänelläkin ollut luistimet jalassa.

– Kyllä mä käyn kaukalolla luistelemassa ja laukomassa. Ihan lapsesta oon palelluttanut sormiani ja varpaitani koulun kentällä pipolätkän merkeissä.

Jukurit–Lukko Mikkelin jäähallissa perjantaina 13.1. kello 18.30.