Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Olutskandaalijuttua kritisoinut Markku Kanerva lupaa muutoksia Viro-otteluun – "On pakko kommentoida, kun on sotkettu pelaajiammekin mukaan"

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva lupaa lisää pelaajakokeiluita, kun Viro tulee torstaina vastaan Portugalin harjoitus- ja pelileirillä.

Suomi hävisi maanantaina Ruotsille 0–2. Kentällä nähtiin seitsemän Huuhkajien ensikertalaista.

– Huomenna debytantteja nähdään lisää, Kanerva sanoi keskiviikon etätiedotustilaisuudessa.

Suomen esitys jätti Ruotsia vastaan runsaasti parantamisen varaa. Kanerva nostaa teemaksi etenkin hyökkäyspelaamisen parantamisen Viro-kamppailuun.

– Syöttöjen laatu ei ollut tarpeeksi hyvää. Yksi vastaan yksi -pelaaminen ja haastaminen, emme oikein päässeet vastustajista ohi laidoilla. Puolustuspelaamisessakin on skarpattavaa, Kanerva listasi parannettavia asioita.

Kanerva sanoi pelaajamuutoksia tulevan runsaasti. Viron Kanerva uskoo olevan suoraviivainen ja fyysinen vastustaja.

– Idea on, että annetaan pelaajille näyttösaumoja, vaikka tavoitteena onkin saada hyvä tulos hyvällä pelaamisella.

Viro-ottelun jälkeen Suomea odottavat isot haasteet, sillä joukkue aloittaa maaliskuussa EM-karsintaurakkansa.

– Ajankohta ei ole optimaalinen, Kanerva sanoi tammikuun maaotteluista ja lisäsi, ettei vaihtoehtoja oikein ole, koska karsintaottelut täyttävät kansainväliset pelipäivät.

"Naurettavia ja perättömiä juttuja"

Kanerva kommentoi myös ruotsalaisen jalkapallosivuston Fotbollskanalenin keskiviikon uutista, jonka mukaan Suomen joukkueen jäseniä päävalmentaja mukaan lukien oli käynyt oluella Portugalin leirillä.

Fotbollskanalenin podcast-uutisen otsikko oli "Uusi suomalainen olutskandaali tammikuun kiertueella". Siinä kummeksuttiin suomalaisten alkoholinkäyttöä leirin aikana.

– En oikein edes viitsisi kommentoida naurettavia juttuja, mutta on pakko kommentoida tässä vaiheessa, kun on sotkettu pelaajiammekin mukaan. Naurettavia ja perättömiä juttuja, Kanerva sanoi.

Kanervan mukaan joukkueella oli tiistaina iltapäivällä ja illalla vapaata, jolloin joukkueen jäseniä oli mennyt pelaamaan padelia.

– Tulimme sitten hotellille ja otimme yhdet pienet oluet. Menimme tyhjälle terassille, ja ruotsalaistoimittaja oli ilmeisesti nähnyt sen ja tehnyt uskomattomia johtopäätöksiä.