Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Heliövaara aloittaa Australian avoimet vahvalla itseluottamuksella, Ruusuvuori haluaa kääntää tahmean tammikuunsa

Emil Ruusuvuori ja Harri Heliövaara aloittavat Australian avoimen tennisturnauksen keskenään erilaisista lähtökohdista. Ruusuvuoren vuosi on käynnistynyt kaksinpelissä kahdella tappiolla, kun Heliövaara on aloittanut nelinpelikautensa britti Lloyd Glasspoolin kanssa vahvasti.

Heliövaara sanoo suoraan, että tavoitteena on kauden ensimmäisen grand slam -turnauksen ykkössija.

– Lähdemme voittamaan grand slameja, joten miksei sitä ottaisi heti vuoden ensimmäisellä yrityksellä eli täällä Australiassa, Heliövaara sanoi itsevarmasti STT:lle.

Turnauksessa kuudenneksi sijoitetut Heliövaara ja Glasspool kohtaavat avauskierroksella Yhdysvaltain Nathaniel Lammonsin ja Jackson Withrow'n. Ruusuvuori on kaksinpelin lisäksi mukana nelinpelissä, jossa hän kohtaa avauskierroksella Diego Hidalgon kanssa Jean-Julien Rojerin ja Marcelo Arevalon. Suomalaisten nelinpeliottelut pelataan aikaisintaan keskiviikkona.

Ruusuvuori aloittaa tiistaina urakkansa miesten kaksinpelissä australialaista Max Purcellia vastaan. Karsintojen kautta pääsarjaan yltänyt Purcell on maailmanlistalla sijalla 204, kun Ruusuvuoren sijoitus on 46:s.

– Kaksi kisaa on tältä vuodelta takana, ja vähän tahmea aloitus on ollut. Minulla oli matseista suhteellisen pitkä tauko, ja se vähän näkyi. Ei ollut lähellekään parasta. Treenaan täällä kovaa, jotta olisin mahdollisimman terävässä kunnossa, Ruusuvuori sanoi STT:lle.

Ruusuvuori on hävinnyt tammikuussa Ranskan Benjamin Bonzille ja Ruotsin Mikael Ymerille. Purcellin Ruusuvuori on kohdannut 2020, jolloin suomalaispelaaja vei voiton.

– Hän (Purcell) on aina pelannut täällä hyvin ja syttyy isossa kotikisassaan. Hän on aggressiivinen pelaaja ja tulee paljon verkolle, Ruusuvuori sanoi.

"Tulee tiukka aloitus"

Heliövaara luonnehtii Lammonsia ja Withrow'ta kovasyöttöiseksi ja aggressiiviseksi nelinpelikaksikoksi.

– Parhaana päivänään heidän tasonsa on korkea. Tulee varmasti tiukka aloitus, Heliövaara muistuttaa.

Heliövaara ja Glasspool ovat aloittaneet kautensa voittamalla Adeleiden ensimmäisen ATP-turnauksen ja etenemällä toisessa välierään, jossa he joutuivat antamaan luovutusvoiton. Heliövaaran mukaan Glasspool on nyt toipunut täyteen pelikuntoon.

Australian avoin mestaruusturnaus alkaa Melbournessa maanantaina kaksinpeleillä.