Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Toyota päivitti Kalle Rovanperän autoa – Jari-Matti Latvala: "Hyvää palautetta kuskeilta"

Jari-Matti Latvalan johtama Toyotan WRC-talli teki parannuksia kilpuriinsa lyhyen talvitauon aikana. Japanilaisvalmistajan autoa on muokattu varsinkin aerodynamiikan osalta, kun takalokasuojien yläpuolella olleet isot ilmanottoaukot on poistettu. Lisäksi Toyota käytti moottoriinsa niin kutsutun luokittelujokerin.

– On tärkeää, että autoa kehitetään koko ajan. Olemme saaneet auton takapään aerodynamiikkaa paremmaksi. Juuri sitä asiaa kuljettajat viime kaudella kritisoivat joissakin kisoissa. Nyt ilmanohjaimet ovat poissa, ja se tuo auton takapäähän lisää pitoa. Testien perusteella kuskit ovat antaneet parannuksista hyvää palautetta, Latvala sanoi.

Myös hallitseva maailmanmestari Kalle Rovanperä liputtaa uudistusten puolesta.

– Ainakin testeissä päivitykset tuntuivat toimivilta. Ne ovat toki pieniä muutoksia, eivätkä meidän arjessamme kovin huomattavasti näy. Tietenkin joka osa-aluetta on tärkeää kehittää, ja toivottavasti päivitykset tekevät autosta nopeamman, Toyota-kuski Rovanperä sanoi.

Latvala povaa Ogierista jälleen Monten valtiasta

Tallipomo Latvala uskoo, että Toyotalla jälleen kaudella 2023 vain valikoituja MM-ralleja ajava Sebastien Ogier on torstai-iltana alkavan Monte Carlon rallin suurin suosikki, sillä onhan kotikisaansa ajava ranskalainen juhlinut Monacossa seitsemän kertaa MM-tasolla.

– Seb ajaa varmasti voitosta. Minulla on myös aika vahva tunne, että (Ott) Tänak on tosi nälkäinen ja kamppailee myös kisan voitosta. Samoin (Thierry) Neuville on tässä rallissa kova, Latvala ruotii.

Puolustavalta mestarilta Rovanperältä Latvala toivoo varmaa starttia kaudelle.

– Uskon, että Kalle kamppailee palkintosijoista. Hän ei ehkä ole valmis ottamaan niin suuria riskejä, että voisi ihan voitosta taistella. Luulen, että Kalle miettii enemmän kokonaisuutta.

– Äkkiä se kausi vaihtui uudeksi. Tuntuu, että vanhan loppumisesta on vain muutama viikko aikaa. Tähän vuoteen on kuitenkin helpompi lähteä, kun hybridiautot ovat meille kaikille nyt tutumpia. Viime vuonna samaan aikaan oli aika paljon enemmän hässäkkää, Latvala sanoi.