Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hirvonen ja Herola sinnittelivät kärkikymmenikköön, saksalaisen laskuvirhe oli Herolalle myrkkyä

Suomen Eero Hirvonen oli seitsemänneksi ja Ilkka Herola yhdeksänneksi nopein yhdistetyn miesten maailmancupin kilpailun hiihto-osuudella Saksan Klingenthalissa.

Hirvonen jäi kymmenen kilometrin yhteislähtökilpailun ykkösestä Saksan Vinzenz Geigerista 12,4 ja Herola 12,9 sekuntia, mutta mäkiosuutta ajatellen piste-erot eivät kasvaneet ratkaisevasti.

– Ihan mielenkiintoinen massastarttihiihto. Paikat ovat hyvin, hyvin kapeita. Ei ole ideaali, mutta onneksi oli hidas keli ja säästyimme pahimmilta kolareilta, Hirvonen summasi Hiihtoliiton äänitallenteella.

Lauantaina piti alun perin hypätä HS140-mäestä ja hiihtää sitten kymmenen kilometriä, mutta hankalien tuuliolojen takia kilpailu muutettiin yhteislähdöksi ja mäkihyppy peruttiin. Mäkiosuus on sunnuntaina aamulla.

Lisäksi sunnuntaina pyritään kilpailemaan alkuperäisen suunnitelman mukaan HS140-mäen ja kymmenen kilometrin takaa-ajohiihdon kilpailu.

"Mielenkiintoinen päivä"

Hirvonen ja Herola ovat pitkin kautta kritisoineet yhteislähtökilpailuja, joissa ratkaisut jäävät suomalaisille huonompaan lajin osa-alueeseen mäkihyppyyn. Vahvat suomalaishiihtäjät eivät saa revittyä tarpeeksi suuria eroja kapeilla hiihtoradoilla ja etua mäkiosuudelle.

– Mielenkiintoinen päivä. Kyllä tuohon voi olla tyytyväinen. Olen ehjä, Herola tuumi.

– Yritin tehdä töitä, että voin olla keulassa. Kaikkeni annoin, mutta ei se riitä. Ne ketkä olivat peesanneet, pärjäsivät loppukirissä parhaiten.

Hiihtäjäjoukko kiersi lyhyttä lenkkiä. Ainakin saksalainen Jakob Lange sekosi laskuissa ja pyrki maaliin kierrosta ennen muita.

– Yksittäisenä hommana eniten häiritsi Jakob Langen vahinkoloppukiri neljännellä kierroksella, Herola kertasi tilannetta, jossa moni hiihtäjä vauhkoontui kuin voittotaisteluun.

– Ryhmä hyökkäsi, mutta ravakka spurtti oli myrkkyä minulle. Viimeinen nousu sen jälkeen oli hankala, enkä palautunut.