Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuusi sakkoa maksoi Ederille 14 sijaa takaa-ajokilpailussa – "Huono suoritus"

Mari Eder sijoittui parhaana suomalaisena 31:nneksi ampumahiihdon naisten maailmancupin takaa-ajokilpailussa Italian Anterselvassa. Eder oli torstaina 7,5 kilometrin pikakilpailun 17:s, mutta ampui lauantaina kuusi hutia 10 kilometrin takaa-ajossa ja painui tuloksissa 14 sijaa alemmas. Hän oli huonoimmillaan 36:ntena, mutta hyvä hiihtovauhti riitti kohentamaan asemia kilpailun loppupuolella.

– Paketti ei paljon muutu, vaikka minkälaisen rusetin laittaisi päälle. Huono suoritus, Eder veisteli Ylen televisiohaastattelussa.

Suvi Minkkinen putosi 36. sijalta 43:nneksi, mutta Nastassia Kinnunen kiri 50. sijalta 46:nneksi. Erika Jänkä keskeytti ja suuntasi katseen sunnuntaina 4x6 kilometrin viestiin.

Saksan Denise Herrmann-Wick voitti kilpailun 11 sekunnin erolla Italian Lisa Vittozziin. Ruotsin Elvira Öberg oli kolmas ja Hanna Öberg neljäs. Vittozzi kesti kotiyleisön edessä paineet ja ampui puhtaasti. Pikakilpailun voittanut Dorothea Wierer ampui kolme hutia ja putosi seitsemänneksi kotiyleisön edessä.

Hiidensalo oli tarkkana

Miesten kilpailussa Olli Hiidensalo oli parhaana suomalaisena 19:s. Hän oli perjantain kymmenen kilometrin pikakilpailun jälkeen 26:ntena ja selvitti lauantaina 12,5 kilometrin takaa-ajokilpailun ammunnat yhteensä kahdella sakolla. Tämä vauhditti suomalaisen nousua seitsemän sijaa.

Pikakilpailun jälkeen 23:ntena ollut Tero Seppälä räiski kuusi hutia ja putosi 36:nneksi. Tuomas Harjula oli 45:s ja Heikki Laitinen 48:s. Kuusi hutia ampunut Jaakko Ranta ohitettiin kierroksella.

Norjan Johannes Thingnes Bö voitti ennen maanmiestään Sturla Holm Lägreidia ja Ruotsin Martin Ponsiluomaa.

Miehet kilpailevat sunnuntaina 4x7,5 kilometrin viestin.