Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomalaishiihtäjillä apea päivä maailmancupissa – vain Kerttu Niskanen pääsi kärkikymmenikköön, Iivo-veli takertui verkkoaitaan

Suomalaishiihtäjistä vain Kerttu Niskanen, Perttu Hyvärinen ja Eveliina Piippo pääsivät kelpo vauhtiin maastohiihdon maailmancupissa Les Roussesissa. Tulos jäi kalpeaksi, kun olympiavoittaja Iivo Niskanen kaatui, sai tällin jalkaansa ja hiihteli vapaan hiihtotavan kympiltä maaliin sijalla 68.

Kerttu Niskanen oli naisten kympillä kahdeksas ja Eveliina Piippo 14:s, vaikka kilpailusta puuttuivat esimerkiksi maailmancupin kärkikaksikko Frida Karlsson ja Tiril Udnes Weng.

Perttu Hyvärinen onnistui vihdoin vapaalla hiihtotavalla ja sijoittui 11:nneksi.

– Oli hieno työpäivä. Lämmittää mieltä, kun pääsin "skeitillä" lähelle kymppisakkia. Hieno onnistuminen, Hyvärinen totesi Hiihtoliiton äänitallenteella.

– Olen palautunut Tour de Skistä tosi hyvin. Suunta näyttäisi olevan ylöspäin.

Harald Östberg Amundsen saavutti uransa ensimmäisen voiton maailmancupissa. Sjur Röthe varmisti Norjan kaksoisvoiton 11,9 sekuntia voittajaa hitaampana. Ruotsin William Poromaa oli kolmas.

Suksi haukkasi verkkoaitaan

Iivo Niskanen pysyi ensimmäisen 3,3 kilometrin kierroksen kärkivauhdin tuntumassa. Toisella kierroksella Niskasen kilpailu meni pilalle.

– U-mutkassa oli jäätä ja suksi haukkasi verkkoaitaan. Meni aika kauan, että pääsi siitä irti. Toivottavasti siitä ei tullut hirmu paha puujalka, Niskanen kertasi kolhua V Sportin haastattelussa.

– Lopussa en hiihtänyt enää kilpaa, mutten viitsinyt keskeyttääkään.

Kunnostaan Niskanen ei ollut huolissaan.

– Hiihto tuntui muuten ihan ok:lta, Niskanen jatkoi.

Markus Vuorela oli kilpailussa 28:s, Remi Lindholm 33:s, alussa kaatunut Arsi Ruuskanen 35:s ja Joni Mäki 44:s.

Kerttu Niskanen kaipasi terävyyttä

Tour de Skillä toiseksi sijoittunut Kerttu Niskanen keskittyi SM-kisojen aikaan harjoitteluun, eikä kilpailuvire ollut perjantaina sen jäljiltä parhaimmillaan. Hän jäi 46 sekuntia kilpailun voittaneesta Ruotsin Ebba Anderssonista.

– Ihan ok vapaan kisaksi. Hyvä signaali itselle, että olen palautunut Tourista, Niskanen kertoi.

– Hiihdossa näkyi harjoituspätkä, jonka tein kotona Tourin jälkeen. Oli tasaista jaksamista, mutta hiihdosta puuttui terävyyttä.

SM-kisojen kympillä kolmanneksi sijoittunut Eveliina Piippo oli tyytyväinen hiihtoonsa vaikean alkuviikon jäljiltä.

– Lähtökohtiin nähden hyvä kisa. Sain pitkästä aikaa nousujohteisen vedon, Piippo tiivisti kilpailun.

Krista Pärmäkoski aloitti kilpailun vauhdilla, mutta hiipui 20:nneksi. Emmi Lämsä oli 25:s, Jasmi Joensuu 26:s ja Anne Kyllönen keskeytti.

– Täytyy selvittää, tapahtuiko jotain kropassa, suksessa vai oliko molempien yhteistulos. Tämä ei ollut missään tapauksessa sitä, mitä lähdin kilpailusta hakemaan, Pärmäkoski ihmetteli V Sportin haastattelussa.

Ranskan Delphine Claudel sijoittui naisten kilpailussa Anderssonin jälkeen toiseksi. Yhdysvaltain Jessie Diggins oli kolmas.