Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

MP sopimukseen Rasmus Lehtosen kanssa – Ykkönen alkaa huhtikuun puolivälissä

MP:n kausi Ykkösessä alkaa Käpylän Pallon vieraana. Ensimmäinen kotiottelu on huhtikuun lopussa KPV:tä vastaan.

Mikkelin Palloilijat on kiinnittänyt keskikenttäpelaaja Rasmus Lehtosen vuodeksi riveihinsä.

22-vuotias, koko Ilveksen juniorimyllyn läpikäynyt keskikenttäpelaaja Lehtonen on pelannut seuran kakkosjoukkueessa Kakkosessa 77 ottelua ja viimeistellyt niissä yhdeksän maalia.

– Tavoitteenani on kehittyä pelaajana ja auttaa joukkuetta taistelemaan jokaisesta pisteestä, joka on jaossa ja täten saavuttaa mahdollisimman korkea sarjasijoitus Ykkösessä, kertoo Lehtonen MP:n tiedotteessa.

Päävalmentaja Juha Pasoja on ollut tyytyväinen Lehtosen otteisiin harjoituksissa sekä pelatuissa peleissä.

– Rasmus kävi parikin kertaa näytillä ja on ollut peleissä mukana näyttämässä osaamistaan. Hän on pallovarma pelaaja, joka on aktiivinen kentällä, liikkuu isolla säteellä sekä pystyy tukemaan hyvin hyökkäyksiä taustanousuilla.

Lauantaina Pepoa vastaan harjoituspelejään jatkavan MP:n kesän ohjelma on selvillä, kun Ykkönen julkaisi tulevan kauden ohjelmansa perjantaina.

Ykkönen alkaa MP:n osalta sunnuntaina 16. huhtikuuta, kun MP matkustaa sarjanousija KäPan vieraaksi Helsinkiin. Myös toisella sarjakierroksella MP pelaa vieraissa ja silloinkin on edessä pelireissu pääkaupunkiin vielä viime kaudella Veikkausliigassa pelanneen HIFK:n vieraaksi. Ensimmäinen kotiottelu pelataan lauantaina 29.4, jolloin KPV saapuu vieraaksi Mikkeliin.

Tulevalla kaudella Ykkönen pelataan 12 joukkueen sarjana. Kaksinkertaisen runkosarjan jälkeen pelataan tuttuun tyyliin ylempi ja alempi jatkosarja.

Ylemmän jatkosarjan voittaja nousee suoraan Veikkausliigaan kaudeksi 2023. Lisäksi karsintojen kautta on sijoille 2.–4. sijoittuneilla joukkueilla mahdollisuus nousta sarjaporrasta ylemmäs. Puolestaan alemman jatkosarjan kolme viimeistä joukkuetta jatkavat seuraavalla kaudella yhtä sarjatasoa alempana.

Kaudella 2023 pelattava Ykkönen vaihtaa kaudelle 2024 nimensä Ykkösliigaksi. Ykkösliigan ja Kakkosen väliin kaudesta 2024 eteenpäin muodostuva uusi sarja on nimeltään Ykkönen. Kaudella 2023 Veikkausliigasta putoavat joukkueet ja Ykkösessä säilyvät joukkueet pelaavat kaudella 2024 siis Ykkösliigassa.

MP:n kotiottelut ovat jakautuneet viidelle eri päivälle. Sunnuntaisin pelataan neljästi, lauantaisin kolmesti, keskiviikkona kahdesti sekä kerran torstaina ja perjantaina. Vierasotteluita on eniten lauantaisin ja sunnuntaisin (4 kpl). Lisäksi vieraissa pelataan kahdesti perjantaina sekä kerran torstaina. Runkosarjan viimeinen kierros pelataan lauantaina 2. syyskuuta, jolloin Urskiin saapuu vastustajaksi TPS Turusta.

Joukkueenjohtaja Mika Korpela on suhteellisen tyytyväinen otteluohjelmaan.

– Toivottavasti yleisö löytää tällä kaudella entiseen malliin Urskiin katsomaan meidän nuoren ja taistelevan joukkueen edesottamuksia. Siellä on taas monia kiinnostavia vastustajia, kuten JJK, FF Jaro, HIFK ja TPS. Yleisö kuitenkin tekee ottelutapahtuman ja heitä vartenhan tässä pelataan, kertoo Korpela MP:n tiedotteessa.

MP:n harjoitusottelut jatkuvat: Katso tallenne MP–Pepo-ottelusta tästä jutusta