Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Perttu Hyvärinen ylsi kauden parhaaseen vapaalla hiihtotavalla – Iivo Niskanen takertui verkkoaitaan Les Roussesin maailmancupissa: "Lopussa en hiihtänyt enää kilpaa"

Maajoukkueen mieshiihtäjistä vain Perttu Hyvärinen onnistui maastohiihdon maailmancupin kilpailussa Ranskan Les Roussesissa. Hyvärinen sijoittui 10 kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailussa 11:nneksi.

Muut suomalaiset jäivät kauaksi kärjestä. Markus Vuorela oli 28:s, Remi Lindholm 33:s, Arsi Ruuskanen 35:s, Joni Mäki 44:s ja olympiavoittaja Iivo Niskanen 68:s.

Niskanen pysyi ensimmäisellä 3,3 kilometrin kierroksella kärjen tuntumassa. Toisella kierroksella Niskasen suksi tarttui rataa reunustavaan verkkoaitaan ja kilpailu meni pilalle.

– U-mutkassa oli jäätä, suksi haukkasi verkkoaitaan ja tuli aika rumaa jälkeä. Meni aika kauan, että pääsi siitä irti. Toivottavasti siitä ei tullut hirmu paha puujalka, Niskanen kertasi kolhua V Sportin haastattelussa.

– Lopussa en hiihtänyt enää kilpaa, mutten viitsinyt keskeyttääkään.

Kunnostaan Niskanen ei ollut huolissaan.

– Hiihto tuntui muuten ihan ookoolta. Normimeininki, Niskanen jatkoi.

Harald Östberg Amundsen saavutti kilpailussa uransa ensimmäisen voiton maailmancupissa. Sjur Röthe varmisti Norjan kaksoisvoiton 11,9 sekuntia voittajaa hitaampana. Ruotsin William Poromaa oli kolmas 17,9 sekunnin päässä voittajasta.

Hyvärinen onnistui vihdoin vapaalla

Hyvärinen onnistui ensi kertaa tällä kaudella vapaan hiihtotavan kilpailussa. Onnistuneen Tour de Ski -kiertueen jälkeen hän ei osallistunut Tampereen SM-kilpailuihin, mutta nyt paras vire on löytymässä sopivasti ensi kuun lopulla alkaviin MM-kisoihin.

– Tour de Ski tekee kunnolle hyvää, kun siitä palautuu. Oli pirteää hiihtoa tänään. Ylivoimaisesti parasta vapaata tällä kaudella, Hyvärinen iloitsi.

Vuorela koki, ettei hän ollut palautunut edellisistä kilpailuistaan Tourilla ja SM-kisoissa.

– Ei ollut häävi kulku, Vuorela arvioi hiihtoaan.

Ruuskasen kilpailu meni ensimmäisellä kierroksella pilalle kaatumisen takia.

– Lensin perseelleen ja vauhdit menivät nolliin. Se oli aika kova pettymys heti kilpailun alkuun, Ruuskanen totesi.

Les Roussesin maailmancup jatkuu lauantaina perinteisen hiihtotavan sprintillä. Sunnuntain ohjelmassa on 20 kilometrin perinteisen hiihtotavan yhteislähtö.