Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Niko Anttola jatkoi suomalaisten mitalitahtia nuorten MM-ladulla

Suomalaishiihdon suuriin lupauksiin kuuluva Niko Anttola jatkoi suomalaisjoukkueen mitalitahtia nuorten MM-hiihdoissa Kanadassa. Anttola hiihti varhain tiistaina Suomen aikaa hopealle alle 20-vuotiaiden miesten yhteislähdössä.

Mitali on 19-vuotiaan Anttolan uran toinen nuorten MM-tasolta. Viime vuonna hän oli kakkonen Norjan Lygnassa 10 kilometrillä. Visa Ski Team Kemiä edustavan Anttolan molemmat MM-mitalit ovat tulleet perinteisellä hiihtotavalla.

Kanadan Whistlerissä Anttola varmisti mitalinsa 7,7 sekunnin erolla Norjan Mathias Holbäkiin. Takaa ei tullut hopean uhkaajaa, sillä kolmanneksi hiihtänyt Norjan Kristian Kollerud jäi voittajasta 28,1 sekuntia.

Suomalaisista toiseksi parhaiten pärjäsi Eero Rantala, joka tuli maaliin yhdeksäntenä 35 sekuntia voittajan takana. Sijoista 4–10 oli sekuntitaistelu, sillä neljänneksi hiihtäneen saksalaisen Elias Keckin ja kymmenennen sijan ero oli vajaat neljä sekuntia.

Niilo Mäkinen hiihti 28. sijalle, ja Mäkisen perässä 29. sijalla maaliin tuli Topias Kemppi. He jäivät kärkivauhdista kolme ja puoli minuuttia.

Tossavainen juhli myös sivulajis sa

Suomen joukkue on ollut erinomaisessa vireessä Kanadassa vuoden 2010 olympialaduilla. Anttolan mitali on Suomelle jo kisojen viides.

Maanantain myöhäisillassa Suomen aikaa Eevi-Inkeri Tossavainen nappasi MM-kisoissa jo toisen mitalinsa, kun hän otti pronssia alle 20-vuotiaiden naisten 20 kilometrin yhteislähdössä perinteisellä hiihtotavalla. Lauantaina Tossavainen voitti ikäluokan MM-sprintin.

Yhteislähdössä Tossavainen käänsi tasaisen mitalitaistelun edukseen pitämällä italialais- ja sveitsiläiskilpakumppanit takanaan.

– Tiesin, että jos pääsen stadionalueelle hyvältä sijalta, pystyn ottamaan pronssin. Tasatyönnössä ja alamäissä hiihtoni oli vahvempaa kuin muilla, liukkaita suksiaan kiittänyt Tossavainen sanoi Hiihtoliiton äänitteessä.

Ylöjärven Ryhdin 19-vuotias hiihtäjä oli erityisen iloinen mitalista, koska piti perinteisen hiihtotavan yhteislähtöä kisojen heikoimpana matkanaan.

Maanantain kisan kultakamppailu käytiin Norjan Milla Grosberghaugen Andreassenin ja Ruotsin Lisa Erikssonin välillä, kun kaksikko karkasi muilta noin 7,5 kilometrin kohdalla. Viimeisellä kierroksella ruotsalainen hyytyi hopealle jääden voittoon hiihtäneestä Andreassenista 21,2 sekuntia. Tossavaisen ero voittajaan oli maalissa 33,9 sekuntia.

Suomalaisista Fanny Kukonlehto sijoittui 14:nneksi, Elsa Torvinen 22:nneksi ja Pinja Aaltonen 37:nneksi.

Viikonloppuna suomalaisten mitalitahdista vastasivat Tossavaisen lisäksi alle 23-vuotiaiden naisten sprinttikultaa hiihtänyt Jasmin Kähärä ja Eero Rantala, joka sijoittui alle 20-vuotiaiden miesten sprintissä pronssille.