Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jorma Immoselle Suomen palloliiton elämäntyö -palkinto – "Immosen polku savolaisen jalkapallon parissa on vertaansa vailla"

MP sai 2 000 euron koulutusstipendin pelaajamäärän kasvusta, pitovoimasta ja drop outin vähentämisestä.

Mikkeliläinen Jorma Immonen palkittiin viikonloppuna Respect elämäntyö -palkinnolla Suomen Palloliiton itäisen alueen Seurojen ääni -seminaarissa.

Elämäntyö-palkinto jaettiin palkintogaalan viimeisenä palkintona ja pitkä uran mikkeliläisen jalkapallon parissa niin pelaajana valmentaja kuin seuratoimijanakin tehnyt Immonen palkittiin raikuvien suosionosoitusten kera.

– Immosen polku savolaisen jalkapallon parissa on vertaansa vailla ja uran tiivistäminen muutamaan virkkeeseen on mahdotonta. Pelaajana pääsarjaotteluita kertyi 100 ja lisäksi lukuisia pelejä alemmilla sarjatasoilla. Maininnan arvoista on, että hän on toiminut molempien Mikkelin pääsarjaseurojen kapteenina. Valmentajana SM-sarjamitaleita on MP:n juniorijoukkueista ja edustusjoukkueen päävalmentajana Immosen panos MP:n pääsarjamenestykselle 1980-luvun puolivälissä oli keskeinen. Roolit eivät ole rajoittuneet kuitenkaan pelkästään kentälle, vaan Immonen on toiminut niin joukkueenjohtajana kuin MP:n toimistollakin ja edelleen Jore on isossa roolissa edustusjoukkueen kotiottelutapahtumissa talkoolaisena, kerrotaan palkinnon perusteluissa.

MP:n juniorivalmentaja Kimmo Kurki palkittiin gaalassa puolestaan vuoden lasten valmentaja -palkinnolla. Kurki on ollut pitkään MP:n nappulatoiminnassa mukana.

– Kimmo Kurki on koulutukseltaan kasvatustieteiden maisteri ja työskentelee päiväkodissa, joten hänellä on vahva ammattitaito valmentaa ja ohjata lapsia jalkapallon parissa. Positiivisella otteellaan ja omalla esimerkillään hän saa lapset innostumaan liikunnasta ja Kimmo onkin erittäin pidetty niin lasten, heidän vanhempiensa kuin kollegoidensakin parissa. Kimmon panos MP:n nappulaikäisten harrastajien toiminnan kehittämisessä ja käytännön toteutuksessa on ollut viime vuosina merkittävä, palkintolautakunta perusteli valintaa.

Lisäksi Suomen Palloliiton Seurapalveluiden valtakunnallinen kehitysryhmä palkitsi Mikkelin Palloilijat 2 000 euron koulutusstipendillä.

Palkinto myönnettiin MP:lle Palloliiton valtakunnallisesti laatimien mittareiden pohjalta pelaajamäärän kasvusta, pitovoimasta ja drop outin vähentämisestä. MP oli näillä ansioilla mitattuna kaudella 2022 Itäisen alueen yli 300 pelaajan seuroista paras.

Lue myös:

Mikkeliläinen Kimmo Kurki on mies, joka kasvattaa päivisin esikoululaisia ja viettää vapaa-aikansa valmentaen futisjunnuja — "Koen, että vahvuuteni ovat leikkimisessä"