Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viivi Lehikoinen juoksi mainion kisan Ranskassa – Suomen kaikkien aikojen hallitilastossa toiseksi

Viivi Lehikoinen piti ennätysvauhtia Ranskan Metzissä kisatussa 400 metrin juoksun hallikisassa. Hän kellotti uuden ennätyksensä 52,52, ja aika on Suomen kaikkien aikojen hallitilaston kakkosnoteeraus. Suomen ennätys on Ella Räsäsellä, joka juoksi 52,37 kymmenen vuotta sitten.

Lehikoinen oli omassa erässään kolmas. Samassa erässä Hollannin Femke Bol hurjasteli ajan 49,96, joka on kaikkien aikojen neljänneksi paras tulos maailmassa halliradoilla.

– Oli tosi hyvä kisa. Femke Bol meni tietysti omia menojaan, mutta edessäni juossut irlantilainen Sharlene Mawdsley piti juuri minulle sopivaa vauhtia. Ei tarvinnut taistella juoksupaikasta, vaan hyödyin peesistä, Lehikoinen kertoi tiedotteessa.

Lehikoinen juoksi aiemman halliennätyksensä 53,72 kaksi viikkoa sitten Helsingissä. Hänen ulkorataennätyksensä on 52,99 vuodelta 2021.

– Onneksi jalkani tuntuivat hyviltä matkaväsymyksestä huolimatta. En ehkä näin hyvää aikaa odottanut, sillä harjoituskauteni on ollut rikkonainen. Pari viikkoa sitten yksin juoksemani tulos antoi kuitenkin viitteitä hyvästä kunnosta, jalkavaivoista ja flunssasta harjoittelukaudella kärsinyt Lehikoinen sanoi.

EM-hallikisat kilpaillaan Istanbulissa maaliskuun alussa. Lehikoinen ei juuri kisamatkasta haaveile.

– Tulosraja on kova 52,20, ja ranking-systeemin säännöt ovat minulle epäedulliset, koska mukaan lasketaan vain kaksi hallikauden kisaa. Olisi pitänyt juosta kesällä enemmän nelosen kisoja. Viikon päästä juoksen SM-halleissa 400 metriä ja viestin.