Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rallin MM-sarja saa ensi vuonna uuden maan – Latvian ralli mukaan MM-kalenteriin

Ralliautoilun MM-sarjaa ajetaan ensi vuonna uudessa maassa. MM-sarja kertoi perjantaina, että Latvian ralli tulee mukaan kauden 2024 kisaohjelmaan.

Soralla ajettava ja varsin haastavaksi tiedetty Latvian ralli on jo pitkään kuulunut EM-sarjaan (ERC), ja Liepajan rallina tunnettu tapahtuma on ollut varsin menestyksekäs. Nyt rallilla on edessä harppaus WRC-tasolle.

– Pyrkimyksemme on ollut pitää ainakin yksi paikka avoinna MM-kalenterissa, mahdollistamassa rallin nousua ERC:stä WRC:hen. Latvian ralli saa tuon paikan ensimmäisenä, ja se on tunnustus rallin urheilulliselle ja järjestelylliselle menestykselle, kuin myös Latvian hallinnon sitoutumiselle (asiaan), WRC:n järjestelyjohtajiin kuuluva Peter Thul sanoo.

Ensi kauden Latvian MM-rallin päivämäärät vahvistetaan myöhemmin. Latvialaisjärjestäjät ovat innoissaan WRC-kelpuutuksesta.

– Tämä hetki on todeksi tullut unelma. Vuosia sitten alkanut työmme on viimein saanut päätöksensä, järjestelyjohtaja Raimonds Strokss iloitsee.