Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HIFK ja SaiPa tehtailivat maaliennätyksiä hurlumhei-ottelussa – "Tuli 90-luku vähän mieleen"

HIFK murskasi perjantaina jääkiekon Liigan jumbon SaiPan maalimättäjäisissä 9–5.

Joukkueet tehtailivat ainakin kolme kauden maaliennätystä: eniten maaleja yhdessä ottelussa yhteensä, lisäksi SaiPa ylsi ensimmäistä kertaa vieraskaukalossa viiteen maaliin ja HIFK kohensi rekordiaan latomalla ylipäätään enemmän kuin viisi osumaa.

– Tuli 90-luku vähän mieleen tästä pelistä, maaleja enemmän kuin 2020-luvulla, HIFK:n päävalmentaja Ville Peltonen kuvasi.

Mittelön puolivälissä 7–1-lukemat kiteytti kotijoukkueen karkeloiden sujumisen.

SaiPan maalia vartioi 20 minuuttia lukemiin 4–1 asti Niklas Kokko, sitten jyrän alle siirtyi Kalle Varis. Vastapäädyssä HIFK:lle torjuntoja teki kakkosvahdiksi ajautunut Niilo Halonen lepovuoroisen Roope Taposen sijaan.

Mittelön paras anti isännille oli pisteiden lisäksi maalitehtailu, sillä alkukaudesta syvällä kyntänyt joukkue sai nyt leveästi onnistumisia, mikä näkyi pelaajien kasvoilta.

– Yleisö varmasti viihtyi, kun tuli paljon osumia, hattutempun tekaissut HIFK:n Eetu Koivistoinen aprikoi.

SaiPan ansio näkyi sitkeytenä.

– En huomannut (ennätystä), mutta se, että tehtiin viisi maalia, niin se tietysti on aina positiivinen asia. Sillä pitäisi kyllä pystyä taistelemaan voitosta, SaiPan vastuuvalmentaja Ville Hämäläinen ruoti.