Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

VaLePa vahvisti kärkipaikkaansa lentopallon Mestaruusliigassa

VaLePa kukisti lauantaina Raision Loimun 3–1 lentopallon Mestaruusliigan kärkiottelussa ja kasvatti johdon kolmantena olevaan Loimuun kuudesta yhdeksään pisteeseen.

Lokakuun lopulla VaLePa oli hävinnyt Loimulle kotisalissaan 2–3, ja nyt oli revanssihenkeä ilmassa.

– Enemmän kyse oli siitä, että vastassa oli neljän parhaan joukosta ainoa joukkue, keitä vielä kohtaamme runkosarjassa. Vastaanottovirheitä tuli vähän liikaa, mutta hyökkäyspeli oli todella loistavaa, sanoi VaLePan valmentaja Janne Kangaskokko.

Urpo Sivula teki 24 pistettä. Onnistuneiden hyökkäysten prosentti oli peräti 66, kun etenkin keskipelaajat Jacob Ekman ja Severi Savonsalmi olivat loistovireessä. Kumpikaan ei tehnyt hyökkäysvirheitä, Ekman iski 15 ja Savonsalmi 10 pistettä.

Loimun Joonas Jokela oli ottelun tehokkain 28 pisteellä. Väinö Rahkon saldo oli 12 pistettä.

TuTo Volley nousi viivan yläpuolelle

TuTo Volley kukisti lauantain myöhäisottelussa Perungan Pojat 3–2, ja näin joukkue ohitti kahdeksantena ennen iltaa olleen PerPon taulukossa. Molemmilla on 25 pistettä, mutta turkulaisilla kaksi ottelua vähemmän pelattuna.

TuTo Volleyn Matias Tihumäki iski neljännestä ottelupallosta illan 29:nnen pisteensä. William Groffier teki 16 pistettä.

PerPolle ottelu oli peräti neljästoista viisieräinen tällä kaudella. Fredric Gustavsson oli sen paras 23 pisteellä.

Akaa-Volley kuittasi kotitappionsa

Akaa-Volley kuittasi lokakuun lopulla kokemansa 1–3-kotitappion Hurrikaani-Loimaalle korkojen kera voittamalla 3–0. Hakkuri Ali Fazli teki 20 ja yleispelaaja Greg Petty 12 pistettä.

– Saimme painavalla syötöllä heidän vastaanottonsa vaikeuksiin ja vastaavasti oma vastaanotto toimi paremmin kuin heillä. Sitä kautta saimme hyviä puolustuksia ja jatkopalloista tehoja, tiivisti Akaan valmentaja Olli Kunnari.

Kristers Dardzans oli 13 pisteellä ainoa kaksinumeroiseen saldoon Hurrikaanista yltänyt. Hurrikaani syötti yhtä monta ässää (neljä) ja otti yhtä monta torjuntapistettä (10), mutta hyökkäysten tehoprosenteissa Akaa oli parempi lukemin 51–38.

Hurmos piti Kyvyn kurissa

Karelian Hurmos otti nopeasti 3–0-kotivoiton liiganousija Kyyjärven Kyvystä. Tappio oli liigajumbolle viides peräkkäinen.

– Ensimmäinen erä oli loistavaa peliä. Sen jälkeen keskittyminen vähän herpaantui ja toinen erä oli vaikeampi. Nähtiin, ettei mikään ottelu ole helppo, sanoi Hurmoksen valmentaja Matti Alatalo.

Eetu Häyrinen teki kaksi pykälää taulukossa nousseelle Hurmokselle 23 pistettä. Mikko Räsänen syötti viisi ässää ja kokosi 12 pistettä. Lasse Jylhä sai pitkästä aikaa pelivuoron passarina.

– Lasse on ollut treeneissä hyvä, hän ansaitsi peliaikansa, Alatalo lisäsi.

Oskari Keskinen teki Kyvylle 16 ja Aivars Petrusevics 13 pistettä.

Savo Volleyllä jo voittoputki

Viime kauden hopeajoukkue Savo Volley on vaisun alkukauden jälkeen noussut takaisin realistiseksi mitalijoukkueeksi. Lauantaina Timo Tolvasen valmentama joukkue kaatoi Kokkolassa Tiikerit 3–0.

Voitto oli Savo Volleylle jo viides peräkkäinen. Michael Michelau teki vieraille 14 ja Andrus Raadik 12 pistettä.

Tiikereiden ykköspassari Joska Försti ei pystynyt pelaamaan omalla paikallaan ja Tiikereiden hyökkäyspeli kärsi siitä selvästi. Leevi Väänänen ei löytänyt yhtä hyvin yhteyttä hyökkääjien kanssa.

– Ottelutahti on ollut inhimillinen ja olemme ehtineet harjoitella sekä palautua. Itseluottamus on kohentunut ja pelissä on ollut oikea suunta, Tolvanen tiivisti.