Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lauri Markkanen otti paikkansa NBA:n tähtiloistossa avausminuuttien donkeillaan – "Olen vain iloinen, että sain kokea tämän ottelun"

Lauri Markkanen oli Giannis Antetokounmpon kipparoiman joukkueen neljänneksi paras pistemies, kun kreikkalaistähden joukkue vei koripallon NBA-liigan tähdistöottelun nimiinsä pistein 184–175. Ensimmäisenä pohjoismaalaisena pelaajana liigan tähdistöottelussa esiintynyt Markkanen heitti LeBron Jamesin johtamaa joukkuetta vastaan 13 pistettä ja keräsi seitsemän levypalloa vajaan 26 minuutin peliajalla.

Joukkueet valittiin siten, että kapteenit Antetokounmpo ja James valitsivat vuorotellen pelaajat. Kahdeksasta muusta avauskokoonpanon pelaajasta Markkanen valittiin viimeisenä, mutta taustalla saattoi olla väärinkäsitys.

Kaksi kertaa liigan arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu Nikola Jokic kertoi luulleensa, että hän oli varausdraftin viimeinen pelaaja, ja serbialainen käveli siten automaattisesti Jamesin joukkueeseen. Jokicia tilanne jäi harmittamaan, varsinkin kun Jamesin joukkue hävisi ottelun, mutta tähdistötulokas Markkanen ei pahastunut valintavuorostaan.

– En ajatellut sitä (varausjärjestystä). Olen vain iloinen, että sain kokea tämän ottelun ja pelata näiden tyyppien kanssa. En malta odottaa, että pääsen takaisin tähän tapahtumaan, Markkanen sanoi KSL Sportsin mukaan.

Markkasen heittoprosentti oli ottelussa 46,2. Hän onnistui viidessä kahden pisteen heittoyrityksessään ja yhdessä kolmen pisteen yrityksessä.

Entinen Jazz-tähti Mitchell tarjoili donkin

Tähdistöottelu järjestettiin Utah Jazzin ja Markkasen kotihallissa Salt Lake Cityssä. Suomalaistähti pääsi näyttämään taitonsa heti ottelun alussa, kun hän upotti kaksi alley oop -donkkia Jazzin entisen tähtipelaajan Donovan Mitchellin ja Boston Celticsin Jayson Tatumin syötöistä.

Mitchell siirtyi ennen kauden alkua isossa pelaajakaupassa Cleveland Cavaliersiin, joka antoi Utahille Markkasen, Collin Sextonin, Ochai Agbajin ja kolme ykköskierroksen varausvuoroa.

– Olen tuntenut Laurin jonkin aikaa, ja on mahtavaa nähdä, miten hän on noussut kukoistukseen täällä (Utahissa). Se donkkitilanne syntyi hetken mielijohteesta ja oli varmasti hieno hetki hänelle, Mitchell sanoi lehdistötilaisuudessa.

Markkasen heittoprosentti oli 46,2. Boston-tähti Tatum tehtaili tähdistöottelun piste-ennätyksen 55 pistettä, ja Mitchell antoi taustatukea 40 pisteellään. Markkanen, Tatum ja Mitchell ovat kaikki vuoden 2017 NBA-draftin ykköskierroksen varauksia.

Markkasen joukkueen kapteeni Antetokounmpo pelasi ottelussa vain 20 sekuntia. Kreikkalaispelaajan oikea käsi oli vahvasti teipattu, ja hän ennakoi ennen ottelua, ettei pelaa kovin paljoa. Jamesin joukkueen pistekärjet olivat Jaylen Brown (35), Kyrie Irving (32) ja Joel Embiid (32).