Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

MP:lle kaksi lainapelaajaa KTP:stä – Tobi ja Santeri Stenius vahvistavat hyökkäyspäätä

Pelaajat tulevat hakemaan MP:stä peliaikaa ja kokemusta.

Mikkelin Palloilijat on tehnyt kaksi koko kauden kestävää lainasopimusta Veikkausliigassa pelaavan KTP:n kanssa. MP saa hyökkäyspäähänsä useamman viikon MP:n mukana olleen ja kahdessa ottelussa pelanneen Oluwatobi Babatunde Adeleken alias Tobin. Hiihtoloman jälkeen joukkueeseen liittyy hyökkääjä Santeri Stenius.

KTP:llä on tarvittaessa mahdollisuus keskeyttää nämä lainat kesken kauden. Jo aiemmin KTP:stä Mikkeliin on tullut lainalle Niklas Leinonen.

Tässä kuussa 20 vuotta täyttävä hyökkäävä keskikenttäpelaaja Tobi teki tammikuussa kotkalaisten kanssa 1+2-vuotisen pelaajasopimuksen. Nigerian nuorten maajoukkueissa esiintynyt Tobi pelasi kotkalaisten riveissä kolmessa harjoitusottelussa ja viimeisteli maalinkin MP:tä vastaan. Marokossa SCC Mohammediassa ammattilaisuransa aloittanut Tobi haluaa kehittyä pelaajana sekä hakea kokemusta ja peliaikaa MP:n riveissä Ykkösessä.

23-vuotias Hämeenlinnan Jalkapalloseuran kasvatti Stenius on ollut koko uransa kova tekemään maaleja. Lopullisen läpimurtonsa hän teki kaudella 2021 HJS:ssa, kun Kakkosessa Stenius onnistui maalinteossa 16 kertaa 22 ottelussa. Viime kaudeksi hän siirtyi Kotkaan ja KTP:n riveihin. Hän pelasi Ykkösessä 25 ottelussa ja viimeisteli niissä seitsemän maalia. Kausi päättyi Veikkausliigan-ousuun. Hän tulee hakemaan onnistumisia lainalle MP:n hyökkäykseen.

"Vahva jässikkä"

Päävalmentaja Juha Pasoja näkee, että Tobilla paljon hyviä ominaisuuksia sekä halua oppia.

– Tobi on taitava pelaaja, joka viihtyy parhaiten kymppipaikalla ja haluaa olla pelattavana koko ajan, jotta pääsisi pallon kanssa aiheuttamaan vastustajan puolustukselle ongelmia. Hän on nopea pelaaja, joka pystyy tarvittaessa pelaamaan myös laidassakin, Pasoja kertoo tiedotteessa.

Pasoja uskoo, että Stenius puolestaan onnistuu MP:n hyökkäyksessäkin maalinteossa.

– Santeri on vahva jässikkä, joka pystyy luomaan paikkoja itselleen sekä osaa myös hyödyntää ne. Uskon Santerin olevan meille tärkeä palanen hyökkäyspeliin ja toivonkin, ettei Kotka tarvitse häntä tällä kaudella.

Steniuksen perässä oli muitakin seuroja, mutta Stenius itse koki MP:n parhaaksi vaihtoehdoksi.