Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suekin tekemien dopingtestien määrä nousi yli 3 000:een – dopingrikkomuksia neljä

Suomen urheilun eettinen keskus Suek teki viime vuonna yhteensä 3 169 dopingtestiä Suomessa ja ulkomailla. Testimäärä nousi vuoden takaisesta huomattavasti, sillä vuonna 2021 testejä tehtiin 2 745.

Viime vuoden testeistä 2 646 oli Suekin kansallisen testausohjelman testejä. Eniten testatut lajit olivat yleisurheilu (298), jääkiekko (217), fitness (207), maastohiihto (189) ja jalkapallo (160).

Testausohjelmassa havaittiin yhteensä neljä dopingrikkomusta, lajeina amerikkalainen jalkapallo, fitness, jalkapallo ja jääpallo. Lisäksi yhden dopingtapauksen käsittely on kesken. Fitnessissä ja jalkapallossa dopingrike johti neljän vuoden toimintakieltoon.

– Testimäärien lisäksi oleellista on se, miten testattavat urheilijat valitaan, miten testaus ajoitetaan, mitä näytteitä urheilijalta otetaan ja mitä analyysejä näytteistä tehdään. Suomalaisia urheilijoita testataan myös kansainvälisten lajiliittojen toimesta sekä kilpailuissa että kilpailujen ulkopuolella, Suekin testauspäällikko Katja Huotari sanoi tiedotteessa.