Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Miko Jalavan kisa päättyi Ilomantsissa penkkaan – "Ei auta kuin unohtaa tämä kisa"

Jalava ja kartanlukijana ollut Riikka Hokkanen eivät loukkaantuneet ulosajossa.

Mäntyharjulaisen Miko Jalavan kilpailu päättyi ennen aikojaan F-cupin toisessa osakilpailussa Ilomantsissa lauantaina.

Ilomantsi Ralli päättyi Jalavan ja hänelle kartanlukijan paikalle hypänneen Riikka Hokkasen kilpailu päättyi rallin toisella erikoiskokeella, kun mäntyharjulaisen Toyota Starlet haukkasi lunta ja matka loppui penkkaan.

– Ykkönen tuli hyvin ja oli hyvä fiilis, joten ajattelin, että kakkoselle kiristetään hieman. Pito oli kuitenkin ihan erilainen, ja ensimmäinen mutka pääsi yllättämään. Kävi vanhanaikaisesti, ja vedettiin perinteiset sisähönöt. Valitettavasti paikan lähellä ei ollut katsojia. Yritettiin aikamme lapioida autoa tielle kahdestaan, mutta jouduttiin jättämään leikki kesken, Jalava harmitteli loistavasti alkanutta kilpailuaan.

Kilpailu alkoi mäntyharjulaiskuljettajalta hyvin avauserikoiskokeen luokkapohjilla. Keskeytys on varmasta ajostaan tunnetulle Jalavalle harvinainen. Jalavan katse onkin suunnattu jo seuraavaan osakilpailuun Mäntsälään.

– Ei auta kuin unohtaa tämä kisa ja ottaa oppia siinä mielessä, että jatkossa voi ainakin ensimmäisen mutkan verran tunnustella. Liian hyvinhän tämä on mennyt, ettei ole tullut ulosajoja pitkään aikaan. Mitään ei onneksi hajonnut eikä tarvitse tehdä satojen tuntien talkoita. Pyyhitään lumet konehuoneesta ja valmistaudutaan seuraavaan osakilpailuun, Jalava naurahti kilpailun jälkeen.

F-cupin kauden kolmas osakilpailu ajetaan Mäntsälässä toukokuun lopulla.