Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viimeisen erikoiskokeen rengasrikko vei suomalaiskuljettajalta toiveet EM-rallin voitosta

Suomalaiskuljettaja Mikko Heikkilä oli kiinni uransa ensimmäisessä voitossa ralliautoilun EM-sarjassa, kun hän lähti Portugalissa ajetussa EM-rallissa kisan päätöserikoiskokeelle rallin johdossa. Heikkilän, 31, ja kartanlukija Samu Vaalerin haave voitosta kuitenkin karisi viimeisen erikoiskokeen epäonneen: rengasrikko pudotti suomalaisparin kahdeksanneksi.

– Ei tullut mitään virhettä eikä osuttu mihinkään, ilmeisesti urassa jokin osui sitten sopivasti aiheuttaen rengasrikon. Ainahan tällaisessa rallissa sattuu ja tapahtuu, meille kuitenkin yllättävän vähän. Ajettiin niin kovaa kuin ikinä uskalletaan, ja on sanomattakin selvää, että nyt harmittaa todella paljon, mutta ei auta katsella taaksepäin, Heikkilä totesi tiedotteessa.

– Renkaat kestivät äärimmäisen hyvin röykytyksestä ja syvistä urista huolimatta. Nyt kävi vaan pirun huono tuuri.

EM-sarjan avanneen rallin voitti Hayden Paddon, MM-ralleistakin vuosien varrelta tuttu uusseelantilainen kuljettaja. EM-sarja jatkuu Kanarialla 5.–6. toukokuuta.